Huuhkajilla tänään vastassa täysin uusi tuttavuus – Markku Kanerva: "Kova haaste meille"

Suomen jalkapallon A-maajoukkue jatkaa Kansojen liigaa tänään tiistaina, kun Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Montenegro. Ottelu alkaa kello 19.

Lohkon avauskierroksella lauantaina Huuhkajat jäi harmittavaan 1–1-kotitasapeliin Bosnia-Hertsegovinan kanssa. Vieraat tasoittivat pelin lisäajalla Teemu Pukin vietyä Suomen aiemmin pilkulta johtoon.

Montenegro puolestaan yllätti vahvemmaksi arvioidun Romanian ottamalla heistä tyylipuhtaan 2–0-kotivoiton.

Suomi ja Montenegro eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet A-maajoukkuetasolla. Tänään nähdään siis kautta aikain 94:s maa miesten maajoukkueen vastustajana.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lähtee historialliseen kamppailuun kuitenkin luottavaisin mielin.

– Analysoimme pelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja otimme ne asiat, joissa pitää parantaa. Ja oli siinä pelissä myös paljon hyvää, mietti Kanerva ottelun aattona.

– Montenegro otti vakuuttavan voiton Romaniasta ja tiistain ottelusta tulee meille kova haaste, mutta uskomme, että pystymme ottamaan voiton.

– Kotivoitot ovat aina lähtökohta, mutta kyllä tässä lohkossa tulee paljon ristiinpelaamista. Saimme Bosnia-Hertsegovina-pelissä fantastista kannustusta kotiyleisöltä, ja nyt haluamme antaa yleisölle palkinnon voiton myötä.

Kanerva vahvisti tekevänsä kokoonpanomuutoksia illan otteluun, johtuen pääosin Kansojen liigan kesäkuun tiiviistä pelitahdista ja pelaajien rasituksesta.

Sama ajatus on myös Montenegron päävalmentaja Miodrag Radulovicilla, vaikka herkullisen Romania-voiton tuonutta ryhmää kenties olisikin harmillista muuttaa.

– Muutoksia on pakko tehdä. Siihen ansaan ei ole syytä astua, että pelaa samalla avauksella kuin pari päivää sitten. Tässä ottelurytmissä se olisi tuhoisaa, Radulovic kertoi montenegrolaismedialle.

– Olemme täällä kohtuullisen optimistisina, toki jalat maassa. Voitot Romanian kaltaista jalkapallomaata vastaan nostavat joukkuehenkeä ja tuovat itseluottamusta.

– Toki tiedämme, että vastassa on erittäin hyvä joukkue, EM-kisakävijä, joka puolustaa hyvin ja jolla on keskikenttää hallitseva (Glen) Kamara ja kärjessä erottuvat Pukki ja (Joel) Pohjanpalo, Radulovic jatkoi vielä.

Lue myös:

    Uusimmat