Teemu Pukin pomolta kova avautuminen sarjan päättämisestä – "Emme voisi hyväksyä tilannetta"

Euroopan jalkapallosarjojen kuuma puheenaihe on viime aikoina ollut, millä systeemillä pelejä tullaan jatkamaan koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Erityisen kiinnostuneita jatkosta ovat paitsi mestaruutta tavoittelevat, myös putoamistaistelussa kärvistelevät seurat.

Sanaisen arkkunsa on nyt avannut myös Norwich Cityn urheilujohtaja Stuart Webber. Valioliigan jumbosijalle jämähtänyt Teemu Pukin edustama Norwich oli sarjan keskeytyshetkellä kuuden pisteen päässä sijan 17 Watfordista, joka olisi ensimmäinen sarjassa säilyvä joukkue.

Sky Sportsin haastattelussa Webber sanoo, että putoaminen sarjasta olisi epäreilua, jos ei sekä Valioliigan että alemman tason Championshipin sarjakausia pelata loppuun. Esimerkiksi Ranskassa jalkapallosarjat keskeytettiin ja sijoitukset jaettiin siihen saakka pelattujen pelien perusteella. Webberin mielestä näin ei tule toimia Englannissa.

– Mielestäni se tulee ratkaista kentällä, ei kentän ulkopuolella, Webber sanoi Sky Sportsille.

Webber sanoo hyväksyvänsä putoamisen sarjasta, jos pelit pelataan ja Norwich jää putoajan paikalle.

– Jos putoamme sarjasta, se on hyväksyttävä, koska niin jalkapalloa tulisi pelata. Jalkapalloa pitäisi pelata kentällä, eikä kabineteissa.

Jos Championshipin nousijajoukkueet määräytyisivät keskeytyshetken taulukon mukaan, olisi tilanne Webberin mielestä toinen.

– Emme voisi hyväksyä tilannetta, jossa me pelaisimme kaikki pelimme ja putoaisimme sarjasta, mutta Championshipista nousisi joukkueita, jotka eivät olisi pelanneet kauttaan loppuun.

Webber vertaa haastattelussa tilannetta FA Cupiin, jossa neljännesvälieriin edennyt joukkue olisi voittanut kärkijoukkueen Championshipistä ja kaksi joukkuetta Valioliigasta. Sitten cup jäisi kesken.

– Tarkoittaisiko se, että voitamme FA Cupin ja saamme paikan Euroopassa, koska pelit, joita pelasimme olivat kovampia kuin muilla joukkueilla neljännesvälierissä?

Valioliiga-seurat keskustelivat maanantaina sarjan saattamisesta päätökseen. Keskustelua käytiin muun muassa pelipaikoista ja siitä, miten kesäkuun lopussa päättyvien pelaajasopimusten kanssa toimitaan. Alempien sarjatasojen jatkosta päätetään lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat