Pelastuuko Teemu Pukin Norwich, ryöstetäänkö Liverpool? Mielenkiintoinen skenaario Valioliigasta nousi esiin

Toistaiseksi huhtikuun alkuun ulottuvalle tauolle asetetun Valioliigan kauden päättymisestä arvuutellaan jo brittilehdistössä.

Vaikka Valioliigan pitäisi nykyisellä tiedolla jatkua jälleen 4. huhtikuuta jälkeen, nykyisillä tiedoilla kauden aikainen päättyminen näyttää yhä todennäköisemmältä yhdeksän kierrosta ennen loppua. Asiaan saattaa tulla ratkaisu ensi viikolla järjestettävässä liigan hallituksen kokouksessa.

Asiaa pohtii muun muassa yksi kokoukseen osallistujista, West Hamin varapuheenjohtaja Karren Brady The Sun -lehden kolumnissaan.

– Mitä jos liigaa ei voi pelata loppuun? Kun se vaikuttaa sekä Valioliigan että muihin Englannin liigan otteluihin, ainoa reilu ja järkevä ratkaisu on julistaa kausi mitätöidyksi, Brady sanoo.

Bradyn ratkaisussa Liverpool menettäisi lähes varmalta näyttävän mestaruutensa. Joukkue johtaa sarjaa peräti 25 pisteen erolla toisena olevaan Manchester Cityyn.

 –  Kova isku Liverpoolille, jolta ryöstettäisiin ensimmäinen liigatitteli 30 vuoteen.

Toinen vaihtoehto on julistaa kausi tyngäksi 29 kierroksen jälkeen ja luovuttaa mestaruus Liverpoolille. Samoin muut Euroopan kentille oikeuttavat paikat jaettaisiin nykyisten sijoitusten perusteella.

Jotta kausi onnistuttaisiin pelaamaan loppuun täysimittaisena, BBC:n urheilutoimittajan Simon Stonen näkemyksen mukaan siihen tarvittaisiin noin kuuden viikon mittainen aikaikkuna.

Stone tunnustaa kuitenkin, että kauden jatkaminen on vaikeaa, sillä kukaan ei tiedä, miten pitkään liiga pysyy vielä suljettuna.

– On myös epäselvää, jatkavatko pelaajat harjoittelua normaalisti. Olemme täysin kartoittamattomilla vesillä tällä hetkellä, Stone sanoo.

Miten käy Norwichin ja Teemu Pukin?

Mestaruuden ja europaikkojen lisäksi oma lukunsa on Valioliigan tyvipäässä säilymisestä tällä kaudella taistelevien joukkueiden kohtalo.

Voidaanko muun muassa jumboseura Norwich City tuomita vajaan kauden perusteella sarjaporrasta alemmaksi, kun sillä olisi kuitenkin mahdollisuudet pelaamalla hilata itsensä kuiville?

Brittilehti The Telegraphin mukaan vaihtoehto on, että yksikään joukkue ei putoa kauden päätteeksi, ja Mestaruussarjasta nostettaisiin siitäkin huolimatta kaksi kärkiseuraa Valioliigaan. Tällä hetkellä kahden suoran nousijan paikalla ovat Leeds United ja West Bromwich Albion.

Tässä skenaariossa ensi kausi pelattaisiin 22 joukkueella, ja kauden 2020–2021 jälkeen sarjasta putoaisi normaalin kolmen sijaan peräti viisi joukkuetta. Kun Mestaruussarjasta nousisi jälleen normaalisti kolme joukkuetta, palattaisiin 20 joukkueen päiväjärjestykseen jälleen seuraavalla kaudella.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustamalle Norwich Citylle tällainen ratkaisu varmasti sopisi. Kanarialinnut on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä putoamisviivasta.

Lue myös:

    Uusimmat