Skotlannissa kova esitys jalkapallosarjan päätöksestä: mestari ja putoaja voivat varmistua äänestyksessä – ”Vastenmielistä”

Skotlannin jalkapallon ammattilaissarjojen kauden päättämisestä on syntynyt esitys liigan ja seurojen tapaamisessa keskiviikkona. Esityksen mukaan sarjasijoitukset jaettaisiin sen tilanteen mukaisesti, mihin sarjoissa jäätiin, kun koronavirus katkaisi pelit maaliskuussa.

Annetun esityksen mukaan paremmuusjärjestys määrittyisi joukkueiden ottelua kohden keräämien pisteiden perusteella, kertoo Guardian. Skotlannin neljän ylimmän sarjatason seurojen on tarkoitus äänestää esityksestä myöhemmin.

Toteutuessaan esitys tarkoittaisi sitä, että Skotlannin mestariksi kruunattaisiin glasgow'lainen Celtic, joka johtaa sarjaa 13 pisteen turvin ennen Rangersia. Sarjataulukon toisessa päässä esitys tarkoittaisi Heartsille putoamista toiselle sarjatasolle. Sen paikan Valioliigassa ottaisi Dundee.

Guardianin mukaan Heartsin omistaja Ann Budge on jo puhunut oikeustoimien aloittamisesta, jos seura pudotetaan pääsarjasta. Hearts on sarjataulukossa viimeisenä neljä pistettä Hamiltonin perässä, kun pelaamatta on kahdeksan ottelua.

Vaikka Skotlannin liiga on Guardianin mukaan varsin luottavainen esityksen läpimenemisestä, on eriäviä mielipiteitä kuultu muualtakin kuin Heartsin suunnalta. Rangers otti kantaa asiaan tiedotteessaan. Seura vaatii, että kausi voidaan päättää vasta, kun 38 ottelua on pelattu loppuun.

– On vastenmielistä, että jotkin seurat voitaisiin epäreilusti pudottaa, jos annetut esitykset hyväksytään.

Guardianin mukaan Skotlannin liiga voisi kuitenkin olla valmis myönnytyksiin, jos esitys päätettäisiin hyväksyä. Liigan tiedotteen mukaan se on valmis keskustelemaan seurojen kanssa sarjajärjestelmän muokkaamisesta ensi kaudeksi. Guardianin mukaan tämä tarkoittaisi Valioliigan joukkuemäärän kasvattamista.

Monet skotlantilaisseurat ovat ilmaisseet halukkuutensa kauden päättämiseen, jotta kauden palkintorahat voitaisiin jakaa sijoitusten perusteella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja