Valioliigaa uhkaillaan oikeustoimilla – Teemu Pukin edustaman Norwichin asema kiistan keskiössä

Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi –"Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille" 1:39
Teemu Pukki kommentoi valintaansa Vuoden urheilijaksi.

Englannin Valioliiga saattaa joutua puolustautumaan oikeudessa, mikäli se päättää estää liigaan nousemisen tällä kaudella.

Valioliiga ja muut Englannin jalkapallosarjat ovat olleet keskeytettynä maaliskuusta lähtien. Kauden jatkamisen yllä leijailee yhä suuria kysymysmerkkejä. Yksi suurimmista keskustelunaiheista on Valioliigan mahdollisten putoajien ja nousijajoukkueiden kohtalo.

Valioliiga pohtii tällä hetkellä kuumeisesti erilaisia tapoja ratkaista mestaruus. Osa joukkueista on valmis pelaamaan kauden loppuun neutraaleilla stadioneilla, mutta vain sillä ehdolla, ettei yksikään joukkue putoaisi tällä kaudella.

Valioliigasta kolme seuraavaa sarjatasoa kattavan Englannin jalkapalloliigan pomo Rick Parry uhkaa Valioliigaa oikeustoimilla, jos sarjan nousijoita ja putoajia ei ratkaista.

– Valioliiga on tietoinen meidän asemastamme. Lakimiehistä tulee rikkaita (jos Valioliiga ei pudota kolmea joukkuetta), Parry sanoo Goalin mukaan.

Suurimpana syynä Parryn uhkaukselle ovat taloudelliset panokset. Valioliigaan nousevien joukkueiden tulot kasvavat nousun myötä valtavasti. Jos Valioliiga päättää evätä nousun Championshipin joukkueilta, olisi se Parryn mukaan sopimusrikkomus.

– Useat joukkueet olisivat tyrmistyneitä ja se rikkoisi kolmiosaisen sopimuksen.

Tällä hetkellä Aston Villa, Bournemouth ja Teemu Pukin edustama Norwich ovat vaarassa pudota Valioliigasta. Championshipissä suoraa nousupaikkaa kärkkyvät tiukasti Leeds ja West Bromwich.

Lue myös:

    Uusimmat