Teemu Pukin ja tähtilaiturin huima yhteistyö kerää kehuja – suomalaistähden älykäs ominaisuus tehokkaan tutkaparin taustavoima: "Yksi parhaista"

Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi –"Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille" 1:39
Teemu Pukki valittiin Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi.

Norwichin tähtikaksikon muodostavat Teemu Pukki ja Emiliano Buendia ovat olleet joukkueensa hyökkäyksen tukipilareita tällä kaudella. Tehokkaan tutkaparin yhteistyö kerää runsaasti kehuja osakseen.

Pukki ja Buendia ovat muodostaneet tällä kaudella tehokkaan tutkaparin sarjanousija Norwichin hyökkäyksessä. Buendia on luonut Pukille tällä kaudella jo 23 maalipaikkaa. Lukema on koko Valioliigan kovin. Toiseksi eniten maalipaikkoja on luonut Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldin ja Roberto Firminon yhteistyö.

Teemu Pukki on takonut tällä kaudella 11 maalia Valioliigassa. Buendia on tehnyt esityön neljään suomalaistähden täysosumaan. Valioliigan analyytikko Adrian Clarke korostaa Pukin erinomaisen ominaisuutta, joka on osaltaan edesauttanut kaksikon tehokasta yhteistyötä.

– Yksi Pukin suurista vahvuuksista on hänen älykäs liikkumisensa. Hän on innokas tekemään teräviä juoksuja. 30-vuotias on yksi parhaista läpisyöttöjen kohteista. Buendian kolme Pukin maaliin johtanutta syöttöä ovat olleet tarkkoja läpisyöttöjä vastustajan puolustuksen selustaan, Clarke analysoi Valioliigan sivuilla.

Norwichin tähtikaksikko aiheuttaakin varmasti harmaita hiuksia jokaiselle vastustajalle.

– Kun Buendialla on pallo jaloissaan ja hän hakee syötöllään juoksevaa Pukkia, he ovat tarpeeksi vahva yhdistelmä haavoittamaan minkä tasoista vastustajaa tahansa.

Myös Norwich herkutteli hiljattain Pukin ja Buendian tehokkaalla yhteistyöllä. Norwich julkaisi Twitter-tilillään liki kaksiminuuttisen pätkän tutkaparin konnuuksista.

Lue myös:

    Uusimmat