Teemu Pukin arvo on suurempaa kuin pelkkien tehojen tekeminen: "Sillä on iso merkitys hänen suosiolleen"

Teemu Pukki pelaa huikaisevaa kautta Norwichissa. Joukkue varmisti nousunsa Valioliigaan ja Pukki on todella lähellä maalikuninkuutta. Tehojen tekeminen ei kuitenkaan ole pelkästään se syy, miksi Pukista on tullut supersuosittu noin 140 000 asukkaan Norwichissa. Pelaajan agentti Teemu Turunen avasi MTV Urheilulle Pukin suosiota ja pian päättyvää kautta.

Pukki on ollut hirmuvireessä tällä kaudella. Maalipörssin kärkitila ja jo lähes varma maalikuninkuus, jonka lisäksi Pukki on tarjoillut 10 maaliin johtanutta syöttöä. Suomalaishyökkääjä siirtyi ilmaisella siirrolla Bröndbystä Norwichiin ja se on ollut molemmille jättipotti.

– Ei varmaan kukaan odottanut, että Teemu tekee lähemmäs 30 maalia ja jengi nousee Valioliigaan. Siihen vielä päälle koko sarjan mahdollinen voitto. Ennusmerkit olivat kuitenkin hyvät. Käytiin läpi useita vaihtoehtoja ja Norwichissa oli monta eri tekijää, että onnistumisen mahdollisuudet olivat olemassa, Turunen sanoo.

Suomalaisen arvo ja suosio Norwichissa perustuu moniin asioihin, eikä suinkaan pelkkiin koviin teholukemiin. 

– Teemun arvo perustuu joukkueelle, seuralle, faneille ja kaupungille, eli moniin muihinkin asioihin, kuin pelkästään maalintekoon. Hän on nöyrä ja kova tekemään töitä. Sillä on iso merkitys hänen suosiolleen ja onnistumiselleen, Turunen kertoo.

– Hän on hyvä esimerkki nuorelle pelaajalle siitä, mitä kansainvälinen taso jalkapallossa vaatii. Maalit ja onnistumiset on Teemulle sellaisia sivutuotteita. Teemun suosiota on kasvattanut se, että hän on kova tekemään töitä ja antamaan kaikkensa joukkueen eteen, Turunen jatkaa.

"Teemu on ensi kaudella Valioliigapelaaja"

Pukin sopimus Norwichin kanssa jatkuu tulevana kautena. Suuremmista Valioliigaseuroista on ollut kiinnostusta. 

– Tähän tähdättiin, kun viime kesänä sopimus tehtiin. Unelmissa Norwich nousisi ja pelattaisiin heidän kanssaan Valioliigaa. Ei se siitä sinänsä mihinkään ole muuttunut. Fakta on kuitenkin se, että jos pelaaja pelaa tuollaisen kauden ja joukkue pelaa hyvin, niin parhaisiin pelaajiin kohdistuu kiinnostusta. Teemu on viihtynyt erinomaisesti Norwichissa. Nyt nautitaan tästä hetkestä ja sitten kun loma alkaa, niin istutaan alas, vedetään tilinpäätös ja katsotaan, mitä tapahtuu. Teemu on ensi kaudella Valioliigapelaaja ja se on kaikista tärkeintä, Turunen kertoo. 

Turunen ei tahdo tarkemmin lähteä spekuloimaan mahdollista siirtoa tulevalle kaudelle. 

– En näe mitään syytä, että miksi lähdettäisiin urheilullisesti hyvää kaavaa rikkomaan. Tietysti jalkapallossa voi kuitenkin tapahtua isoja asioita lyhyessä ajassa. Koskaan ei voi sanoa sataprosenttisen varmaksi, mutta meillä on ollu todella hyvä fiilis Norwichista alusta asti, Turunen toteaa.

"Iso asia suomalaiselle jalkapalloilulle"

Huuhkajat-kärjen suosio on ollut valtaisaa Norwichissa. Onnistumiset ja menestys ovat saaneet aikaan myös Suomen maineen kasvun. 

– Täällä aistii sen, kuinka iso asia se on koko kaupungille. Myös Suomi on saanut mainetta Teemun ansioista. Moni lupaili juhlahumussa tulevansa Suomeen pelkästään Teemu Pukin takia. Suomalainen pelaaja kun pelaa tällaisen kauden ja on otsikoissa, niin se on kokonaisvaltaisesti iso asia suomalaiselle jalkapalloilulle. Teemu avaa niitä ovia samalla tavalla, kuten Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Mikael Forssell tekivät, Turunen päättää.

Norwichin kauden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 5. toukokuuta, kun vastaan vieraskentällä asettuu Aston Villa.

Lue myös:

    Uusimmat