Pystyykö Norwich pitämään Teemu Pukin riveissään – pelaaja-agentti avaa suomalaiskärjen tilannetta: "Kiinnostusta on varmasti"

Teemu Pukki nosti itsensä jalkapallomaailman suureksi puheenaiheeksi viimeistelemässä hattutempun Newcastlea vastaan Valioliigan toisella kierroksella. Pelaaja-agenttina toimiva Sami Salonen avaa MTV Urheilulle tarkemmin, mitä suoritus voi tarkoittaa pelaajamarkkinoiden ja mahdollisten siirtojen näkökulmasta.

Pukki siirtyi ilmaisena siirtona Norwichiin. Viime kaudella hän tehtaili Mestaruussarjassa 29 osumaa ja nyt Valioliigassa on tullut neljä maalia kahdessa ottelussa.

Vertailun vuoksi Newcastlen uusi hankinta Joelinton maksoi noin 40 miljoonaa euroa. Hän teki viime kaudella seitsemän maalia Hoffenheimin paidassa Saksan Bundesliigassa ja on saanut kritiikkiä ensimmäisistä esiintymisistään brittikentillä. Salonen ei kuitenkaan sano suoranaista summaa Pukin arvosta tällä hetkellä.

– Tällä hetkellä kaikki käppyrät osoittavat jyrkästi ylöspäin. Toki pitää muistaa, että nyt on pelattu vasta kaksi ottelua. Kauden alku on kaikesta huolimatta sensaatiomainen. Maalitahti ei varmasti tällaisena pysy, mutta vaikka se vähän hiipuisikin, niin yli kymmenen maalin kausi olisi todella kova suoritus, ja vieläpä nousijajoukkueessa, Salonen sanoo.

Seuraava Valioliigan siirtoikkuna on luvassa ensi vuoden tammikuussa. Salonen toteaa, että Norwichilla voi olla vaikeuksia pitää kiinni Pukista.

– Toisaalta Pukki teki taustajoukkoineen hyvän työn valitessaan Norwichin. Se on iso asia tulevaisuuttakin ajatellen, että Pukin mahdollisessa seuraavassa joukkueessa pelitapa tukee hänen vahvuuksiaan. On olemassa esimerkkejä pelaajista, jotka ovat tehneet paljon maaleja, mutta siirron jälkeen maaleja ei olekaan tullut samalla tavalla. Kiinnostusta on varmasti, se on aivan selvä, Salonen toteaa.

Pukin maalivire on ollut loistavaa seuratasolla sekä maajoukkueessa.

– Se viime kausi antaa tähän selkänojaa.

Monille Pukin sensaatiomainen alku on ollut yllätys, eikä Salonen ole tässä tapauksessa poikkeus.

– On totta kai yllätys. Hän on ensimmäinen pelaaja koskaan, joka on tehnyt neljä maalia uransa kahdessa ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa. Hän on lisäksi viimeistellyt monipuolisesti. Kerta kaikkiaan hieno juttu, joka lupaa hyvää myös Huuhkajille, Salonen toteaa.

Salonen ei lähde sanomaan, kuinka pitkä suomalaisen Norwich-pesti tulee olemaan.

– Siihen vaikuttaa niin hurjan moni asia, Salonen päättää.

Pukki ja Norwich kohtaavat seuraavaksi tulevana viikonloppuna kotikentällään Chelsean.

Lue myös:

    Uusimmat