Suomalaistähti Teemu Pukki ei täysin nauti kaikesta huomiosta: ”Tämä on lähtenyt käsistä”

Teemu Pukki valittiin Valioliigan kuukauden pelaajaksi – suosion nousu näkyy myös sosiaalisessa mediassa 5:01
Videolla juttua Teemu Pukin Valioliigan kuukauden pelaaja -valinnasta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Teemu Pukki on tällä hetkellä puhuttu nimi. Ei pelkästään Suomessa, vaan muun muassa Englannissa. Pukki on tehnyt jäätävän sisääntulon Valioliigaan, jota seurataan valtavasti eri puolilla maailmaa. Täten Pukki on valokeilassa, josta hän ei täysin nauti.

29-vuotias suomalaishyökkääjä voitti viime kaudella Englannin kakkostason Championshipin maalipörssin. Nämä uroteot Pukki teki Norwich Cityssä, jossa hän jatkoi myös tällä kaudella.

Norwich nousi Valioliigaan, jossa suomalaishyökkääjän kauden alku on ollut huima. Pukki on takonut neljään otteluun jo viisi maalia.

– Iso juttu on itseluottamus – se on tällä hetkellä kunnossa. Oikeastaan se on ollut korkealla jo pidemmän aikaa, kun on tullut hyvin maaleja. Oikeastaan se on peräisin jo Tanskan-ajoilta, Pukki pohtii alkukauden virettään.

Pukki löysi hurjan maalivireen jo pari kautta sitten Brøndby IF:n paidassa. Tahti jatkui hurjana, vaikka osoite vaihtui Tanskasta Englantiin.

Maali-ilottelun myötä Pukki on Huuhkajien tähti numero yksi.

– Niin, heh. Ei tämä tilanne tunnu oikein vieläkään kauhean mukavalta, Pukki sanoo vaivaantuneena, puhuessaan huomiosta ja tähtiasemasta.

– Muutenkin kun on seurannut uutisointia, niin tuntuu, että se on lähtenyt vähän käsistä. Siellä on tehty juttuja ihan kaikesta, Pukki hämmästelee.

Sopiva rauha

Asialla on kääntöpuolensa.

– Kyllähän kaikki huomio kertoo siitä, että on tehnyt jotain oikein. Ja jos futiksesta puhutaan Suomessa, niin se on iso juttu. Pitää kuitenkin muistaa, että tässä on ollut myös niitä aikoja, jolloin on ollut vähän hiljaisempaa, Pukki jatkaa mietintöjään.

– Mutta en silti tunne, että olisin joukkueen keskuudessa mitenkään isompi tähti kuin muut. Olemme samalla tasolla kaikkien kanssa – ei yksi pelaaja joukkuetta tee. Kaikkien pitää tehdä se.

Pukin hirmuvire on huomioitu myös Englannissa. Siellä Pukin seurajoukkue Norwich on pistänyt rajoja kaikennäköiselle pyörittelylle.

– En ole joutunut siellä kauheasti kaikkeen mukaan. Pelien jälkeen on jotain haastatteluja ja TV-yhtiöillä on omat juttunsa, mutta muuten ei mitään ihmeempää. Iso kiitos seuralle, että olen saanut keskittyä pääosin tuohon futikseen, Pukki nyökyttelee päätään tyytyväisenä.

Pukille erinäköiset hehkutukset ovat välittyneet kavereiden kautta.

– Kyllä niistä sitten kuulee. Ja toki, kyllä mä sitten katson jotain Valioliiga-ohjelmia, suomalaishyökkääjä tuumaa.

Ihmisenä kasvu

Näkyykö kiinnostus sitten itse Norwichissa?

– Kyllä jengi tulee nyt vähän enemmän pysäyttelemään ja pyytelee kuviin. Suhteellisen rauhassa saa kuitenkin olla. Vapaa-aika menee kuitenkin aika lailla kotona. Harvemmin sitä tulee edes lähdettyä kaupungille, Pukki kertoo ja jatkaa:

– Vaikka Norwich onkin ihan kiva kaupunki. Ei mikään liian iso. Mutta ei sitä vapaa-ajalle tarvitse paljoa muuta kun on perhe siellä. Treenien jälkeen sitä painelee suoraan kotiin ja pikkutyttö vie lopun ajan, Pukki sanoo hymyn kera.

Ylipäätänsä hymy on aidosti läsnä Pukin olemuksessa. Alkukauden onnistumiset näkyvät ja tuntuvat.

Kaiken taustalla on henkinen kasvu.

– Tässä on ollut vuosien varrella vaikeampia hetkiä. Olen kasvanut ihmisenä ja esimerkiksi epäonnistumiset eivät enää pelota. Aiemmin kun niitä tuli, niin pää painui alas ja pelifiilis katosi. Nykyään ei ole enää sellaista. Nyt kun menee kentälle, niin aina on sellainen fiilis, että se maali tulee tänään. On helpompi olla kentällä.

– Varmasti perhe-elämällä on ollut vaikutusta tähän. Futis ei ole enää se ykkösjuttu – on jotain tärkeämpää, Pukki pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat