Mitä Teemu Pukki tekee, kun Norwich putoaa Valioliigasta? Asiantuntija herkuttelee siirrolla valmentajalegendan alaisuuteen – "Olisihan se mahtava nähdä"

6:00
Videolla Tulosruudun juttu Norwichin tappiosta Watfordille tiistai-iltana.

Valioliigan jumbosijalla lepäävä Norwich on putoamassa takaisin Mestaruussarjaan, ja joukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki on ollut tämän vuoden puolella kuin varjo omasta itsestään. C Moren asiantuntijat Mika Väyrynen ja Antti Niemi jakoivat mietteensä suomalaispelaajan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta Norwichin paidassa.

Sarjaputoaminen häämöttää

Norwichin tilanne näyttää lohduttomalta. Mestaruussarjassa 29 maalia viime kaudella tehneen Pukin tähdittämä joukkue marssi kesällä nousijana Valioliigaan. Nyt joukkue on kuitenkin putoamassa ryminällä takaisin toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle. 

Pukin ja Norwichin tilanne tukaloitui tiistaina entisestään, kun se hävisi Watfordille vieraskentällä maalein 1-2. Pukki pelasi 83 minuuttia kamppailussa, jonka myötä viisi ottelua peräkkäin hävinneen seuran ero putoamisviivaan venyi kymmeneen pisteeseen, kun pelaamatta on viisi ottelua. 

Oliko näin tukala kausi odotettavissa?

Antti Niemi:
Kyllä se minusta oli. Jos seura ei nousun jälkeen tee valtavia satsauksia, niin pitkässä juoksussa voimasuhteet tuppaavat tasaantumaan. Muistan ne ensimmäiset ottelut, joissa peli näytti vielä hyvältä. Hyökkäyksestä löytyi nopeutta ja taitoa. Se, mikä niillä kuitenkin mättää, on helppo sanoa: puolustus ei pidä. Jos päästää noin paljon maaleja, niin on mahdotonta pärjätä näin kovassa sarjassa.

Mika Väyrynen:
Totta kai tilanne on aina hankala nousijaseuralle, vaikka ne olisivat dominoineet Mestaruussarjaa. Se, miten hyvin kausi lähti liikkeelle, oli yllätys. Siihen vaikutti tietysti se, miten Norwich oli Valioliigan muille joukkueille vastustajana tuntematon. Lähtökohtaisesti joukkueet eivät tienneet, minkälaisella pelisysteemillä ja tavalla Norwich heitä vastaan ottelee.

Mitä Pukki-Partylle on tapahtunut?

Norwichin ahdinko on vaikuttanut merkittävästi myös joukkueen tähtihahmojen vireeseen. Pukki on luonnollisesti yksi näistä pelaajista. Suomalaiskärki ei ole onnistunut maalinteossa tammikuun jälkeen, minkä seurauksena hän aloitti viime lauantainkin ottelun penkiltä.

Mistä Pukin heikko vire johtuu?

Niemi:
Kyse on Norwichin kollektiivisesta romahduksesta. Me voimme katsoa joukkuetta maalivahdista hyökkäykseen, eikä kukaan heistä ole pelannut hyvin. Tällaisessa joukkueessa yksilöiden on hyvin hankala loistaa. Olen ollut samassa tilanteessa itsekin. Laatu on pysyvää, hetken kunto voi vaihdella. Teemu Pukki on yhtä hyvä pelaaja kuin kauden alussa, ellei jopa parempi.

Väyrynen:
Jos homma ei toimi joukkueen kesken, on hankala odottaa yksilöiltä sen enempää. Alkukaudella Pukki oli tuntemattomampi vaara, mutta sen jälkeen hänet on merkattu aina vain paremmin. Alkukaudella hän sai nauttia suuremmasta tilasta, mihin hän sai juosta. Sinne kun tuli vielä oikeanlaisia palloja, niin hän sai nakuteltua itselleen reippaasti maaleja. Viime peleissä Farke ei ole nähnyt Pukkia sopivana pelaajana matalaa blokkia vastaan. Omasta mielestäni hän pärjäisi silloinkin, mutta vain Farke tietää varmasti.

Siirto muualle vai paluu Mestaruussarjaan?

Pukin ympärillä tulee pyörimään runsaasti siirtohuhuja kauden päätyttyä. Loppukauden notkahduksesta huolimatta 30-vuotias suomalaiskärki on osoittanut olevansa huippuluokan maalinsylkijä, joten kiinnostusta varmasti riittää. Sopimus Norwichin kanssa ulottuu kuitenkin vuoteen 2022 saakka, ja mukana on optio yhdestä lisävuodesta.

Mitä Pukin tulisi tehdä kauden päätyttyä?

Niemi:
Pitää muistaa, että Norwich on iso seura. Fanit tykkäävät hänestä, ja hän on löytänyt kodin sieltä. On monta asiaa, mitä hänen pitää miettiä yhdessä perheen kanssa. Hän ei ole nuori poika enää ja perhelisäystä on tullut, joten jääminen on varmasti vaihtoehto.

Väyrynen:
Pukki on osoittanut olevansa valioliigatasoa, joten nimi on varmasti ylhäällä ja tarjoukset harkinnassa. Norwichissa hänellä on kuitenkin varma rooli alla, ja hänet otettaisiin mielellään takaisin Mestaruussarjaan. Itse tietysti toivon, että hänet nähtäisiin Valioliigassa, jos hän Englantiin jää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Missä ura voisi jatkua Norwichin jälkeen?

Niemi:
Itsekkäästi jos ajattelee, niin haluaisin tietysti nähdä Teemun mahdollisimman korkealla tasolla. Pukki on osoittanut osaavansa tehdä maaleja Valioliigassa, mikä on jo iso henkilökohtainen voitto hänelle. Mutta olisiko se sitten Valioliiga vai joku toinen hyvä futismaa? Se jää nähtäväksi. Kyselyjä tulee varmasti.

Väyrynen:
(Mestaruussarjaa johtava) Leeds näyttää todella hyvältä, joten hän voisi sopia hyvin Marcelo Bielsan sapluunaan. Olisihan se mahtava nähdä Pukki juoksemassa Elland Roadilla valkoinen päällä, jos siirto nyt tulee. Myös Valioliigan keskikastin joukkueissa hän voisi taistella ykköshyökkääjän paikasta. Olisi mahtava saada olla joukkueen ykköshyökkääjä, mutta ei siirto isompaankaan seuraan olisi huono vaihtoehto.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja