Mainos

Teekkarit valmistuvat tavoiteltua hitaammin

Teknillisten yliopistojen opiskelijat eivät valmistu tavoiteajassa. Esimerkiksi Teknillisen korkeakoulun vuonna 2005 aloittaneista opiskelijoista vain joka seitsemäs on pysynyt vaaditussa vauhdissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Opiskelijoiden pitäisi suorittaa kolmen ensimmäisen lukuvuoden aikana 180 opintopistettä. Nyt keskiarvo on kaikki lukukaudet opiskelleilla vain 127 opintopistettä. Maan muissa teknisen alan yliopistoissa tahti ei ole mainittavasti parempi.

Syksyllä 2005 tehdyn tutkintouudistuksen tavoitteena oli lyhentää opiskeluaikoja. Opiskelijan pitäisi lukea diplomi-insinööriksi viidessä vuodessa. Aiemmin insinööriksi on valmistuttu keskimäärin seitsemässä vuodessa. Nykyvauhdilla näyttää siltä, että vain hieman yli puolet vuonna 2005 aloittaneista TKK:n teekkareista valmistuu seitsemässä vuodessa.

TKK:n rehtori Matti Pursula sanoo, että ongelmaan pyritään vaikuttamaan panostamalla alkuopetukseen. Ylioppilaskunta taas vaatii opintojen sisällön uudelleenarviointia, jotta viiden vuoden tavoiteaika olisi mahdollista saavuttaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.