Mainos

Tee näin heti treenin jälkeen – vältyt seuraavan päivän lihaskivuilta

Olo treenin jälkeen voi tuntua mitä mainioimmalta; endorfiinit jylläävät ja sydän pumppaa verta ympäri kehoa. Treenin aikaansaama hyvä olo jatkuu aina seuraavaan aamuun asti, jolloin se iskee. Nimittäin ikävä lihaskipu.

Aina edes huolellinen lämmittely ja jäähdyttely eivät auta suojaamaan lihaskivuilta, vaan oikeaoppisista treenirutiineista huolimatta saatat löytää itsesi könyämästä portaita hyvin vaivalloisen näköisesti.

Yksi yksinkertainen vinkki voi kuitenkin pelastaa treenin jälkeisen päiväsi. 

"Vaikka se tuntuisikin kidutukselta, se on hoitomuoto"

Clint Emerson Yhdysvaltain merivoimista paljastaa, että keino lihaskivun torjumiseen saattaa löytyä treenin jälkeisestä kylmästä suihkusta. Miehen mukaan merivoimien harjoituksissa vietetään paljon aikaa kylmässä vedessä, ja vaikka se saattaakin kuulostaa hullulta, sille on olemassa järkeenkäypä selitys. 

– Syy siihen, miksi ammattiurheilijat tekevät sitä koko ajan harjoitusten jälkeen on, että se nopeuttaa palautumista, Emerson kertoo kylmän veden positiivisista vaikutuksista BusinessInsiderille.

Kylmä vesi poistaa maitohapot kehosta, jonka ansiosta kehosi on taas seuraavana päivänä valmiina tuleviin koitoksiin. 

– Kylmä vesi hoitaa. Vaikka se tuntuisikin kidutukselta, se on hoitomuoto, joka pitää sinut ja nivelesi terveinä ja ehkäisee tulehduksia, mies selittää ja lisää, että pesuhetken päättäminen kylmään suihkuun voi pitää sinut liikkeessä päivästä toiseen. 

***

5:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.