Mainos

Teatteritalo paloi Jurvassa

Jurvan teatteritalo vaurioitui pahoin tulipalossa maanantaina. Aiemmin työväentalona toiminut rakennus on ollut vuokrattuna Jurvan harrastajateatterille. Talo oli kunnostettu teatteriksi talkoovoimin.

Palo eteni nopeasti vanhassa kaksikerroksisessa puurakennuksessa. Palokunnan tullessa paikalle liekit löivät ulos talon yläkerran ikkunasta, kertoo palopäällikkö Juhani Mäki Jurvan palolaitokselta. Rakennuksen katto romahti alas ja talo paloi sisältä kokonaan. Myös harrastajateatterin irtaimisto tuhoutui palossa.

Paloa oli sammuttamassa Jurvan palolaitoksen lisäksi yksiköitä Teuvalta. Palon jälkiraivaukset aloitettiin iltapäivällä ja niiden uskottiin jatkuvan myöhään iltaan saakka. Palon syttymissyystä tai taloudellisista vahingoista ei ollut vielä maanantaina tarkkaa tietoa. Joka tapauksessa vahingot nousevat useisiin satoihintuhansiin markkoihin.

Jurvan harrastajanäyttelijät kunnostivat työväentalon teatteriksi talkoovoimin. Talo maalattiin ja sinne rakennettiin näyttämö ja katsomo. Kunnostukseen upposi tuhansia työtunteja, harmittelee teatteriyhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Rantamäki. Palossa menetettiin teatterin tekniikkaa ja pukuvarastot sekä kolmen näytelmän lavastukset. Mitään ei ennätetty pelastaa palavasta rakennuksesta, sanoo Rantamäki. Harrastajateatteritoiminta on ollut vireää Jurvassa. Syksyn aikana ensi-iltoja on ollut kolme ja esityksiä oli myyty ennakkoon myös kevääksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.