Mainos

Teatterin hallitus erotettiin Seinäjoella

Kiista Seinäjoen kaupunginteatterin uudesta johtajasta sai yllätyskäänteen tiistaina, kun kaupunginhallitus ilmoitti antaneensa lähtöpassit koko teatterin hallitukselle. Teatterin hallituksen oli määrä kokoontua käsittelemään johtajavalintaa tiistai-iltana. Johtajavalintaa ovat hiertäneet väitteet poliittisesta pelistä.

Kaupunginhallitus käsitteli erottamista ylimääräisenä asiana maanantai-illan kokouksessaan. Tilanne oli ajautunut sellaiseksi, että teatterin hallituksen ei katsottu olevan enää toimintakykyinen, perusteli Seinäjoen kaupungin sivistysjohtaja Heikki Vierula.

-Teatterin hallitus on pyöritellyt johtajavalintaa toukokuusta lähtien. Uusi näytäntökausi on alkamassa, ja hallituksen täytyy pystyä tekemään päätöksiä, huomautti Vierula.

Teatterin hallituksen sisällä näkemykset johtajaehdokkaista ovat olleet pahoin ristissä. Eropassit saaneen hallituksen puheenjohtaja Riittaliisa Sikkilä (sd.) on kertonut julkisuudessa keskustavaikuttajien pelaavan poliittista peliä, kun he ehdottavat uudeksi teatterinjohtajaksi näyttelijä Pekka Rätyä. Räty on teatterin oma näyttelijä ja yhden kauden keskustalainen kansanedustaja.

Myöskään teatterin näyttelijäkunta ei halunnut Rätyä johtajakseen. Henkilöstö uhkasi jopa irtisanoutumisilla, jos Räty valitaan.

Rädyn lisäksi ehdolla uudeksi teatterinjohtajaksi on ollut freelanceohjaaja ja -dramaturgi Vesa Tapio Valo. Hän on ollut teatterin hallituksen kutsuma johtajaehdokas.

Ajojahti?

Hallituksen erottamispäätös suututti teatterin hallituksen keskustalaiset ja kokoomuslaiset edustajat. Heidän mielestään hallitus erotettiin, jotta Rätyä ei valittaisi.

- Kyse on ajojahdista vailla vertaa, täräyttää teatterin erotetun hallituksen keskustalainen varapuheenjohtaja Jorma Aro. Hänen mukaansa teatterinjohtajan valinnan siirtäminen kaupunginhallituksen jäsenistä valitulle hallitukselle on käsittämätöntä ja se loukkaa taiteen vapautta.

Myös kaupunginhallituksessa myönnetään, että erottaminen oli järeä ja harvinaislaatuinen päätös. Ainakaan Vierula ei muista kuulleensa vastaavaa tapahtuneen aiemmin. Kaupunginhallitus valitsi tiistaina saman tien uuden hallituksen omista jäsenistään.

Teatterin näyttelijäkunta ilmoitti olevansa tyytyväinen hallituksen erottamiseen.

- Väki on helpottunut, kun saadaan aikalisä. Nyt voidaan keskittyä työhön, huomautti teatterin hallituksessa istunut näyttelijöiden edustaja Mari Pöytälaakso.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.