Täytekeksit ristiäisiin

Hei!
Olen onneton tunari leipuri ja nyt tarvitsisin apuasi kipeästi kuukauden päästä vietämme kuopuksemme ristiäisiä ja haluaisin leipoa pikkuleipiä joidenka päälle saisin salassa pidettävän nimen etukirjaimen jotenkin? Autathan ihanalla reseptillä?
T. Minna

Täytekeksit

  • n. 20 kpl
  • 1 pkt Murotaikinaa (400 g = 2 levyä)
  • n. 150 g lakka- , vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
  • Koristeeksi:
  • n. 50 g kuorrutus- tai tummaa taloussuklaata
  • hopeisia nonparellejä

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen, murotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää. Asettele ne hieman irti toisistaan. Paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita se minigrip-pussiin tai käytä pussissa myytävää ja sulatettavaa kuorrutesuklaata (Fazerin kuorruterakeet). Ota puolet pyöreistä kakuista, leikkaa suklaa pussin kulma pienesti auki ja pursota leivokselle nimikirjain tai -kirjaimet. Voit laittaa suklaaseen kirjaimeen hopeisen nonparellin koristeeksi kiinni suklaaseen tuomaan juhlavuutta.

Lado koristetut piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle koristellut piparipuoliskot. Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin (ei voi seisottaa auringossa). Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä täytekekseistä sydämen muotoisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja