Täyskäännös F1-skandaalissa – pääseekö Lewis Hamiltonia solvannut legenda kuin koira veräjästä?

Brasilialainen oikeusistuin on kumonnut F1-legenda Nelson Piquet’lle määrätyn mittavan sakkorangaistuksen, kertoo Sports Illustrated.

F1-tähti Lewis Hamiltonista rasistisena ja mahdollisesti homofobisena pidetyn kommentin laukonut Piquet tuomittiin aiemmin noin 940 000 euron sakkoihin brasilialaisessa oikeusistuimessa. Nyt ylempi oikeusaste on kuitenkin kumonnut kolminkertaisen maailmanmestarin sakkotuomion.

Oikeus katsoi, että Piquet'n käyttämä portugalinkielinen sana oli ivaava, mutta sitä ei voida pitää vihapuheena. Oikeuden mielestä Piquet ei käyttänyt sanaa tarkoituksellisesti rasistisessa mielessä.

Piquet kutsui Hamiltonia marraskuussa 2021 tehdyssä haastattelussa portugalin kielen sanalla, joka suomeksi käännetynä tarkoittaa pientä mustaa miestä. Tilanteessa ex-kuski kutsui muita kuljettajia heidän nimillään. Piquet'n käyttämää sanaa voidaan The Telegraphin mukaan brasiliassa käyttää myäs tarkoituksessa "jätkä", mutta se ei ole yleistä. Tapaus aiheutti valtavan kohun Brasiliassa sen noustu julkisuuteen kesällä 2022.

Piquet’n möläytyksen käsittely ei välttämättä ole vielä ohi, sillä asiassa aktiivisena ollut ihmisoikeusjärjestö on ilmoittanut valittavansa päätöksestä Brasilian korkeimpaan oikeusasteeseen.

Piquet'n tytär Kelly Piquet seurustelee viikko sitten kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruutensa varmistaneen Max Verstappenin kanssa. Verstappen kävi vuonna 2021 Hamiltonin kanssa kiivaan kamppailun maailmanmestaruudesta. Taisto huipentui viimeisessä osakilpailussa Verstappenin eduksi kääntyneisiin kyseenalaisiin tuomaristopäätöksiin.

Lue myös:

    Uusimmat