Yksityiskohta Valtteri Bottaksen suorituksista huolestuttaa – toimittajalta tiukka huomio: "On pystyttävä parempaan"

Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti 6:19
MTV Uutiset Live tarttui F1-maailman kuumimpiin puheenaiheisiin – "Bottaksen on näytettävä kuka on Alfan alfa"

F1-kauden kymmenes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Britannian Silverstonessa. Toimittaja Tuomas Hämäläinen tarttui rasmismikohuun, sääntökiistaan ja Valtteri Bottaksen yllättävään notkahdukseen MTV Uutiset Livessä.

Myrskyä on aiheuttanut formulalegenda Nelson Piquet`n asiaton kommentti Lewis Hamiltonista. Piquet käytti Hamiltoniin viitatessaan rasistista termiä. ESPN uutisoi, että Piquelta evätään pääsy formulavarikolle tapauksen myötä. 

– Piquen on täytynyt olla tietoinen sanan merkityksestä, ja tätä kautta hänen tekonsa on väärin ja tuomittava, Hämäläinen linjaa.

Tämän kauden autoja on vaivannut niin sanottu "pomppiminen". Kyse on autojen maaefektistä. Kuljettajat ovat valittaneet selkäkipuja ja mahdollisia päänsärkyjä. 

Kansainvälinen autoliitto FIA puuttui asiaan kesken kauden. Kun auton tärähtely ylittää tietyn rajan, on kilpurin ajokorkeutta nostettava.

 – Toisaalta tässä on se puoli, että asia ei ole koskettanut kaikkia talleja. Kärkitallit Red Bull ja Ferrari ovat tuoneet esiin, että on epäreilua muuttaa linjausta kesken kauden, Hämäläinen taustoittaa.

Pienempään talliin siirtynyt Valtteri Bottas ajoi Alfa Romeolla varsin mainion alkukauden. Tilanne tallin sisällä on kuitenkin kiristynyt suomalaisen kannalta huolestuttavaan suuntaan.

– Bottaksen on pystyttävä parempaan. Hänen on näytettävä kuka on kunkku ja Alfan alfa, Hämäläinen linjaa.

Valtteri Bottas on ajettu Alfa Romeon pilttuussa ahtaalle. Mitä huolestuttavan kehityssuunnan takaa löytyy? Katso lisää aiheesta pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat