Nyt puhuu Lewis Hamiltonia solvannut F1-legenda – "En ikinä käyttäisi sitä sanaa"

F1-legenda Nelson Piquet on ottanut kantaa Lewis Hamiltonin kohdistuneeseen rasistikohuun. 

Piquet nousi aikaisemmin tällä viikolla kohun keskelle, kun hänen viime vuonna antamansa kommentit Hamiltonista nousivat julkisuuteen. CNN Brasilian mukaan Piquet solvasi Hamiltonia rasistisesti antaessaan kommentteja Max Verstappenin ja Hamiltonin Silverstonen GP:n kolarista.

F1-maailma tuomitsi brasilialaislegendan toiminnan nopeasti ja jyrkästi. Nyt Piquet on antanut oman puolustuslausuntonsa tapauksesta. Piquet’n mukaan hänen käyttämänsä termi on käännetty useissa medioissa väärin.

– Sanomani oli huonosti ajateltu, enkä aio puolustella sitä. Haluan kuitenkin selventää käyttämääni termiä, jota on laajalti ja historiallisesti käytetty brasilianportugalin puhekielessä synonyyminä "jätkälle" tai ”henkilölle, eikä sen tarkoituksena ole loukata, Piquet toteaa tiedotteessaan.

– En ikinä käyttäisi sitä sanaa, josta minua joidenkin käännösten mukaan syytetään. Tuomitsen jyrkästi kaikki viittaukset siitä, että olisin käyttänyt sanaa vähätelläkseni kuljettajaa tämän ihonvärin vuoksi.

Piquet pyytää nyt Hamiltonilta anteeksi.

– Pyydän vilpittömästi anteeksi kaikilta, joihin tämä tapaus on vaikuttanut – Lewis mukaan lukien. Hän on uskomaton kuljettaja, mutta käännös, joka sosiaalisessa mediassa pyörii, ei ole oikea. Syrjinnälle ei ole sijaa F1:ssä eikä yhteiskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat