Taylor Swift on aikeissa haastaa oikeuteen hänen yksityiskonettaan jäljittäneen opiskelijan

Taylor Swift kahmi Grammy-palkintoja ja teki historiaa 0:35
Taylor Swift kahmi Grammy-palkintoja ja teki historiaa.

Artisti Taylor Swiftin asianajajat ovat lähestyneet julkkisten yksityiskoneita jäljittävää opiskelijaa Jack Sweeneytä ja uhanneet haastaa hänet oikeuteen. 

Julkkisten yksityiskoneita jäljittävä opiskelija Jack Sweeney, 21, kertoi, että artisti Taylor Swiftin, 34, asianajajat ovat uhanneet haastaa hänet oikeuteen, koska hän on jakanut julkkisten lentotietoja verkossa.

Sweeney seuraa julkisesti saatavilla olevien tietojen avulla rikkaiden yksityiskoneiden nousuja ja laskeutumisia ja julkaisee ne päivää myöhemmin. Tällainen seuranta on Swiftin asianajajien mukaan vainoamista.

Sweeneyn julkaisuissa ei kerrota, ketkä matkustavat koneissa tai minne matkustajat menevät laskeuduttuaan. Nousujen ja laskeutumisten lisäksi hän arvioi matkojen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt.

Swiftin lakimiehet ovat lähettäneet 21-vuotiaalle Sweeneylle kirjeen, jossa häntä vaaditaan lopettamaan hänen yksityiskoneensa sijainnin jakaminen. Joulukuussa päivätyssä kirjeessä sanotaan, että tiedot ovat välitön uhka Swiftin turvallisuudelle ja hyvinvoinnille, ja että kyse on hänen elämästään tai kuolemastaan.

Kirjeessä mainitaan lukuisat vainoajat, joiden kanssa Swift on ollut tekemisissä uransa aikana, ja sanotaan, että tiedot antavat rikollisille väylän suunnitelmiensa toteuttamiseen.

BBC ei ole tarkistanut kyseistä kirjettä, jonka sisällöstä yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet.

Sweeney on antanut lausunnon BBC:lle, minkä mukaan hän ei aio missään vaiheessa vahingoittaa ketään. 

Vuonna 2022 Twitter kielsi Sweeneyltä sen käytön sen jälkeen, kun Elon Musk  syytti häntä lentotietojensa jakamisesta. Vuoden 2022 lopulla Sweeney palasi X:ään (ent. Twitter). 

Tammikuussa 33-vuotias mies pidätettiin Swiftin kodin ulkopuolella ahdistelun vuoksi. Swiftin tiedottajan mukaan hänen suihkukoneestaan tehdyt julkaisut olivat osasyyllisiä.

– Emme voi kommentoida meneillään olevaa poliisitutkintaa, mutta voimme vahvistaa, että ahdistelijoiden ajoitus viittaa yhteyteen. Hänen (Sweeneyn) julkaisut kertovat tarkalleen missä hän milloinkin olisi, tiedottaja Tree Paine kertoi medialle. 

Sweeney on seurannut myös muiden varakkaiden amerikkalaisten yksityislentoja, kuten Microsoftin perustajan Bill Gatesin, Amazonin perustajan Jeff Bezosin ja Metan toimitusjohtajanMark Zuckerbergin.

Markkinointiyritys Yardin mukaan Swift oli vuonna 2022 kärjessä julkkislistalla, joka kartoitti suurimpia yksityislentokoneiden hiilidioksidipäästöjä. Yrityksen mukaan Swiftin päästöt ovat noin 1 185 kertaa suuremmat kuin keskivertoihmisen vuotuiset kokonaispäästöt.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat