Tavalliset suomalaiset naiset riisuivat hyväntekeväisyyskalenteria varten – Katso upeat kuvat!

Moottoripyörän selässä, baaritiskin takana, rannalla, marjoja poimimassa... Muun muassa tällaisissa paikoissa kuvattiin suomalaisia naisia Ylä-Savon Nuorkauppakamarin ideoimaan Oekeet Naeset -kalenteriin. Kalenterin tuotto luovutetaan vanhustyöhön.

Oekeet Naeset -kalenteri tehtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Uusi kalenteri tulee myyntiin syksyllä. Sen mallit ovat yli kolme- ja nelikymppisiä tavallisia, suomalaisia naisia.

– Kuvaukset sujuivat loppujen lopuksi erinomaisesti. Sateinen kesä asetti oman haasteensa ulkona otetuille valokuville, sillä aikatauluja jouduttiin muokkaamaan pariin otteeseen hyvin lyhyellä varoitusajalla. Mutta mallien ja valokuvaajan erinomaisella asenteella ja joustolla kaikki kuvat saatiin pakettiin suunnitellussa aikataulussa, Oekeet Naeset -kalenterin projektipäällikkö Anni Tähtinen kertoo.

Kaikki mallit jännittivät ennen kuvauksia enemmän tai vähemmän.

– Poikkeuksetta kaikki myös saivat jännityksen purkautumaan. Iso kiitos siitä kuuluu muista malleista saadulle vertaistuelle. Kaikki jaksoivat tsempata ja kannustaa toisiaan kuvaustilanteissa. Keskustelu oli hyvin huumoripitoista ja rempseää, kuten varmaan arvata saattaa, Tähtinen selittää.

Ylä-Savon Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Anne Turunen pitää mahdollisena, että joskus tehdään jälleen uusi kalenteri

– Projekti on monille hyödyllinen ja toteuttajilleen mieleinen, Turunen sanoo.

Katso maistiaisia kalenterin upeista kuvista alla olevasta galleriasta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja