Aikuisten suomalaisnaisten alastonkalenteri saa jatkoa – nyt tuetaan vanhustyötä!

Ylä-Savon Nuorkauppakamari tekee parhaillaan toista Oekeet Naeset -alastonkalenteria, jonka tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisen kalenterin saatua hyvän vastaanoton päättivät naiset ryhtyä toimeen toisenkin kerran.

Ajatus alastonkalenterista syntyi alun perin sattumalta, kun Ylä-Savon Nuorkauppakamarissa toimiva naisporukka istui erään koulutuksen tauolla juttelemassa. Siinä jutellessa Noora Lankinen sai ajatuksen kalenterista. Idea johti tekoihin, ja sen tuloksena syntyi hyväntekeväisyyskalenteri, jonka suosio ylitti naisten odotukset.

– Totesimme, että miksi emme tekisi tätä uudestaankin, kun kerran tekijöillä oli kivaa ja vastaanotto oli hyvä, Noora Lankinen sanoo.

Tällä kertaa kalenterin projektipäällikkönä toimii Anni Tähtinen.

– Teemana on työn sankarit, ja olemme saaneet mukaan yrityksiä yhteistyökumppaneiksi. Osa kuvista otetaan yritysten tiloissa, jotkut yritykset taas ovat mukana toisella tavoin. Olemme esimerkiksi saaneet yhteistyöhön pari kauneusalan yritystä, jotka loihtivat malleille hienot meikit ja kampaukset, Anni kertoo.

– Valokuvat ottaa taitava ammattilainen ja mainostoimisto taittaa ja viimeistelee kalenterin.

Yhteistyökumppanina toimii myös Iisalmen kaupunki.

Kaikki naiset ovat kauniita

Odotettavissa lienee hienoa jälkeä, sillä suunnitteluun on käytetty tällä kertaa paljon aikaa. Ensimmäisellä kerralla idea kalenterista syntyi toukokuussa, ja jo lokakuussa kalenteri julkaistiin. Nyt suunnittelu on aloitettu heti vuoden alussa. Kuvauspaikat ja -teemat ovat tarkoin harkittuja, ja malleista noin puolet on uusia kasvoja. Ikähaarukka vaihtelee alle 30-vuotiaista noin 50-vuotiaisiin.

– Haluamme nimenomaan, että mukana on eri ikäisiä naisia. Parikymppisen naisen mallivartalo ei ole se ainoa kaunis vartalo. Haluamme kertoa, että olemme kaikki naisia, kaikki erilaisia ja kaikki kauniita. Tarkoituksena on vahvistaa projektissa mukana olevien naisten itsetuntoa.

Kuvauksissa ujoutta on tarkoitus hälventää kuvaamalla useita naisia samalla kerralla. Näin kenenkään ei tarvitse olla yksinään ilman vaatteita.

– En tiedä voiko alastomuuteen ikinä valmistautua niin hyvin, etteikö se pelottaisi. Tsemppiä se kysyy, mutta ryhmästä saa vertaistukea.

Kalenterin on tarkoitus valmistua syksyllä.

– Olen innolla mukana näin ensikertalaisena ja odotan, mitä tuleman pitää. Ammattilaisten kanssa kaikki sujuu varmasti näpsäkästi, Anni sanoo.

Myös Noora kertoo odottavansa kalenterin julkaisua luottavaisin mielin.

Uuden kalenterin tuotoilla on tarkoitus tukea vanhustyötä. Viimeksi tuotot menivät nuorten hyväksi Tytöt toimii -projektille.

Lue lisää aikaisemmasta kalenterista:

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja