Mainos

Tatusta ja Patusta tuli joulun supertähtiä

Finlandia Junior -voittaja on luetuimpien kirjojen listan kärkijoukossa. Myös Finlandia-voittaja Hannu Väisäsen Toiset kengät -teoksen myynti on lähtenyt kovaan kasvuun.

Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhla näkyy myös joulupukin pajassa.Lahjapaketteihin kääritään nyt kovalla kiireellä aiheesta kertovia kirjoja. Valikoimassa on myös paljon itsenäisyyttä alueellisista ja paikallisista näkökulmista valottavia teoksia.

Kirjakauppiaiden mukaan Finlandia-palkinnot ovat entisestään vauhdittaneet tänäkin vuonna koko kirjamyyntiä. Tämän joulun varsinaiseksi hitiksi on noussut Finlandia Junior -kisan voittajien Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun Suomi.

Kirjakauppojen marraskuun Mitä Suomi lukee -listalla Tatun ja Patun Suomi oli lasten ja nuorten kirjojen kakkosena, mutta joulukuun ykköstila on vankka tavoite.

Myös Finlandia-voittaja Hannu VäisäsenToiset kengät kiinnostaa monia kirjojen ystäviä, ja sen myynti on lähtenyt kovaan kasvuun.Romaanin joulumyynti voi kauppiaiden mukaan jopa kymmenkertaistua voiton ansiosta.

Muista Finlandia-ehdokkaista ostajien kiinnostuksen ovat herättäneet ainakin Juha ItkosenKohti, Sirpa Kähkösen Lakanasiivet ja Laura LindstedtinSakset.

Mitä Suomi lukee -listan kotimaista kärkeä hallitsivat marraskuussa kuitenkin tutut suosikit Finlandia-kisan ulkopuolelta: Ilkka Remes, Arto Paasilinna ja Laila Hirvisaari.

Käännöskirjojen tämän syksyn suosikkeja ovat olleet Liza Marklundin Elinkautinen ja Paulo Coelhon Portobellon noita. Tietokirjoista Kyllikki Forssellin ja Raila KinnusenSuurella näyttämöllä ja Sauli NiinistönHiljaisten historia kilpailevat suosiosta Mitä missä milloin 2008 -kirjan kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.