Tatuointien poistaminen moninkertaistunut viime vuosina – nuoret poistavat hetken huumassa otettuja isoja ja näkyviä tatuointeja

2:05

Tatuointien poistattaminen on moninkertaistunut laserien kehittymisen myötä ja tatuointien yleistyttyä.

Nykytekniikalla tatuoinnin voi saada poistettua, mutta siitä voi joutua maksamaan muutamasta sadasta eurosta jopa pariinkin tuhanteen euroon. Hintaa on arvioida sanoa, ennen koehoitoa.

Tatuointeja otetaan nykyään hetken huumassa näkyville paikoille, mutta poistaminen voi kestää jopa vuoden.

Serifioitu laserterapeutti Malin Ehnqvist on poistanut tatuointeja jo kolmetoista vuotta.

Kysynnän kasvusta kertoo se, että aiemmin hän poisti tatuointeja päivän viikossa – nyt neljä, ja samaan aikaan Helsinkiin on tullut useita muitakin hoitolaitoksia, joissa tatuointeja poistetaan.

– Yleisin poistamisen syy on se, että se kuva, mikä on nuorena otettu ei tunnu enää omalta. Syynä voi olla työpaikka, missä tatuointi ei saa näkyä tai että tatuointi on epäonnistunut, kertoo Ehnqvist.

Ehnqvist kertoo poistavansa laserilla myös tatuoituja kulmakarvoja.

Laser kuumentaa ja räjäyttää tatuoidussa ihossa olevan värikapselin, joka poistuu ihosta, kuten kuona-aineet eli verenkierron ja hikoilun kautta. Tatuoinnin poistamisen nopeuteen vaikuttaa myös henkilön aineenvaihdunta.

Hetken huumassa pöllö-tatuointi

Jutta otti tatuoinnin vuosi sitten ja hänelle on tehty jo yksi laserointi aiemmin.

Miten pöllö ilmestyi kylkeesi?

– Se nyt oli hetken humahdus. Oli silloin hyvä idea, mutta jälkeenpäin ei kuitenkaan, toteaa Jutta.

Tällä kertaa Jutalle voidaan tehdä uuden kaksitaajuuslaserin avulla samalla kertaa kaksi hoitokertaa, mutta seuraavaa hoitokertaa Jutta joutuu odottamaan kahdeksan viikkoa.

Hoidon jälkeen iholle voi ilmestyä vesirakkuloita joita ei tule puhkaista, koska silloin iho voi tulehtua ja siihen saattaa jäädä arpi.

– Kyllähän se laserointi tuntuu – ei se mikään mukava tunne ole. Se on kuin kylkeen tulisi piikkimäisiä pieniä sähköiskuja tai kuumalla sahalaitaisella veitsellä joku pyörittäisi kyljessä. Kylki oli vielä muutenkin arkapaikka ja tietysti se on tuskallisin paikka poistaakin tatuointi, naurahtaa Jutta.

Tatuoinnin saa kokonaan pois laserilla, mutta tarvittavien käsittelykertojen määrään vaikuttavat monet seikat, kuten se, miten syvälle tatuointi on tehty, millaisella neulalla tai minkä tyyppistä väriä on käytetty. 

Jutalla on tuuria, sillä pöllö on tehty helpoimmin poistettavalla värillä mustalla, johon ei ole sekoitettu muita värejä.

Jutta teroittaa, että tatuointia kannattaa miettiä tarkkaan ennen kuin sen ottaa.

– Kyllähän tästä muutaman satasen tatuoinnin poistamisesta voi joutua nyt maksamaan, lähes tulkoon tonnin, päättää Jutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja