Tatti-parmesanpatongit ja talvikurpitsakeitto

Tatti-parmesanpatongit

  • 1 esipaistettu patonki
  • oliiviöljyä
  • noin 150 g herkkutattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl balsamicoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa
  • hieman parmesaanijuustoa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Paista pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää mukaan pilkotut tatit ja jatka paistamista kunnes sienet saavat hieman väriä. Mausta paistos suolalla, pippurilla ja balsamicolla. Halkaise patonki taskuksi ja ripottele väliin oliiviöljyä. Paista patonki kypsäksi ja ota pois uunista. Täytä sienipaistoksella. Laita väliin vielä pestyä rucolaa ja parmesanlastuja. Leikkaa patonki pieniksi viipaleiksi ja tarjoile keiton kera.

Talvikurpitsakeitto

  • 600g kuorittua talvikurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni pala punaista chiliä
  • pieni pala inkivääriä
  • tilkka rypsiöljyä
  • noin 6 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Pilko kuorittu talvikurpitsa isoiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Laita kaikki ainekset öljyttyyn uunivuokaan ja peitä foliolla. Laita uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 35-45 minuuttia. Hienonna chili ja laita se kuumaan kattilaan uunissa paahdettujen vihannesten kera. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja kerma. Anna hautua noin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta se suolalla ja pippurilla. Tarjoile tatti-parmesanpatongin kera.

Lue myös:

    Uusimmat