Mitä Huuhkajien Kansojen liigan lohkovoitto tarkoittaa? Näin Suomen EM-kisapaikan metsästys jatkuu

Huuhkajat nappasi lohkovoiton Kansojen liigassa, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi pääsee jahtaamaan EM-kisapaikkaa C-liigan pudotuspeleissä.

EM-kisojen karsintalohkot arvotaan 2. joulukuuta, ja karsinnat potkaistaan käyntiin maaliskuussa. Joukkueet jaetaan kymmeneen lohkoon, joiden kaksi parasta joukkuetta etenevät suoraan EM-kisoihin. Neljä jäljellä olevaa kisapaikkaa ratkaistaan Kansojen liigan lopputurnauksissa.

LUE MYÖS: 

Mikäli Suomi ei etene EM-kisoihin perinteisten karsintojen kautta, on sillä mahdollisuus lunastaa kisapaikka Kansojen liigan pudotuspeleistä, jonne se selvitti tiensä voittamalla oman lohkonsa komeasti. Pudotuspelit pelataan vuoden 2020 maaliskuussa.

Jos Huuhkajat puolestaan selvittää tiensä karsintojen kautta kisoihin, ei se osallistu C-liigan pudotuspeleihin lainkaan, vaan Suomen paikan saa parhaiten rankattu joukkue, joka ei lunastanut EM-paikkaa karsintojen kautta.

Kansojen liigan lopputurnauksen arvontatilaisuus järjestetään vuoden 2019 marraskuussa. Lopputurnauksessa pelataan yksiosaiset välierät, jonka voittajat etenevät finaaliin ja häviäjät pelaavat kolmannesta paikasta.

Lue myös:

    Uusimmat