Näkökulma: Huuhkajilla ongelmia ratkaistavana

Markku Kanerva: Vaihtuvuutta tulossa seuravaan peliin 2:58

Lohkovoitto on upea ja arvostettava saavutus Markku Kanervan miehistöltä Kansojen liigassa, mutta kaikki ei ole pelillisessä mielessä läheskään niin auvoista kuin moni haluaa nyt huumassa uskotella, varoittaa MTV Sportin Timo Innanen

Torstain Kreikka-tappio osoitti karusti, että Suomen pelaamisessa on muutamia keskeisiä ongelmakohtia. Jo uuden kilpailun avausottelussa Unkaria vastaan Tampereella syksyllä joukkue oli välillä jopa hätää kärsimässä pallollisessa pelaamisessaan - jo pelinavaamisvaiheessa. Niin sanottujen hitaiden hyökkäyksien ensimetreillä.

Keskikentän keskiakseli ei kyennyt tuolloin rytmittämään peliä toivotulla tavalla paineen alla. Sama helmasynti toistui viime ottelussa Ateenassa. Tim Sparvin rooli pelinrakentelussa- ja tasapainottamisessa on valtaisan suuri. Nyt kun kokenut ja rauhallinen kapteeni oli poissa, tilanne oli lievästi ilmaistuna haasteellinen. Joni Kauko yritti parhaansa - mutta, no se siitä.

Glen Kamara taasen on jo hyvin pätevä pelaaja periaattessa niin ankkurina kuin 8-paikallakin, mutta hän on vielä A-maajoukkuetasolla suhteellisen kokematon ja tarvitsisi vahvaa tukea keskialueella. Paine Huuhkajien toppariparia kohtaan kasvoi, kun vastustajalla oli kymppialueella liikaa aikaa ja tilaa.

Hyökkäyspäässä Teemu Pukki puolestaan kaipaa kuumeisesti vierelleen tai alapuolelleen Roman Eremenkoa, joka palannee miehistöön todennäköisesti ensi vuonna. Jasse Tuominen on kelpo roolipelaaja ja työn sankari, mutta hän ei ole se yksilö, jonka kuuluu olla jatkuvasti avauskokoonpanossa - ei ainakaan vielä. Tehot ovat jakautuneet odotetusti liikaa Pukin harteille. Näin ei voi kuitenkaan enää jatkua vastustajien koventuessa jatkossa.

Jos Unkari on tehnyt kotiläksynsä hyvin, joutuvat Kanervan suojatit todella tiukkaan paikkaan tänään. Pelissä riittää Huuhkajien kannalta makeaa porkkanaa: kotiottelu Kansojen liigan välierässä olisi tärkeä EM-kisatoiveita ajatellen. Siksikin vierasvoitto olisi äärimmäisen tärkeä. Suomen olisi yllettävä lähes maksimaaliseen suoritukseensa, mikäli se mielii napata täydet pisteet. Unkari lähtee taistoon lievänä ennakkosuosikkina kotikentällään.

Lue myös:

    Uusimmat