Huuhkajille virheitä ja tappio Unkarissa – Teemu Pukin kohtelu kuumensi tunteita

Jalkapallon Suomen miesten A-maajoukkue kärsi 0-2-tappion Unkarin vieraana Kansojen liigan lohkovaiheen päätösottelussa Budapestissä sunnuntaina. Huuhkajat oli varmistanut lohkovoittonsa jo edellisessä kamppailussa. 

Pääkuvan videolla Tulusruudun kuvaa ottelun avausjaksolta. Mukana myös Szalain komea avausmaali.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin avausjakson loppupuolella. Unkarin Bundesliiga-tähtihyökkääjä Adam Szalai vei isännät 1-0-johtoon upean kuvion päätteeksi 29. minuutilla.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Adam Nagy tuplasi johdon Huuhkajat-puolustuksen huonojen syöttöjen ja maalivahti Jesse Jorosen haparoinnin avustuksella.

Huuhkajien etsikkoaika oli ennen Unkarin maaleja. Teemu Pukki ja Sauli Väisänen pääsivät tekopaikoille, mutta ratkaisut suuntautuivat ohi tai maalivahti Peter Gulascin käsiin.

Suomen joukkue sai protestoitavaa tunnin kohdalla, kun Pukki taklattiin selästä nurin rangaistusalueella, mutta erotuomarin pilli ei soinut. Muun muassa Pukki ja päävalmentaja Markku Kanerva osoittivat mieltään.

Huuhkajat seuraavaksi EM-karsintaan

Lohkovoitto varmistaa siis sen, että Huuhkajilla on mahdollisuus pelata paikasta vuoden 2020 EM-kisoihin Kansojen liigan jatkopeleissä maaliskuussa 2020. Kisapaikka vaatisi voittoja yksiosaisessa välierässä sekä finaalissa.

Mahdollisista vastustajista ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Tätä ennen Huuhkajilla on nimittäin mahdollisuus napata kisapaikka myös varsinaisissa EM-karsinnoissa, jotka käynnistyvät ensi maaliskuussa.

Kansojen liigan lohkovaiheessa Huuhkajien saldo oli neljä peräkkäistä voittoa ja vierastappiot Kreikalle sekä Unkarille.

Lue myös:

    Uusimmat