Mainos

Tästä syystä äidit ovat aina väsyneitä – hyvistä yöunista huolimatta

Jos keskustelet äiti-ihmisen kanssa, voi olla, että joudut odottamaan vastauksia hetken aikaa. Äitien aivoissa käy nimittäin melkoinen vilske. 

Kahden lapsen äiti Mary Katherine Bactstrom avautui ScaryMommy -sivustolle asiasta, johon lähes jokainen äiti voi samaistua. Väsymyksestä. Tällä kertaa Katherine ei kuitenkaan puhu valvotuista öistä, vaan väsymyksestä, joka ei mene pois edes kunnon yöunilla.

– Totuus on se, että aivoni ovat käynnissä jatkuvasti, aivan kuten useimmilla maailman äideillä, Katherine kertoo syyksi jatkuvaan väsymykseensä. 

Kaikkien äitien kanssa keskustelevien tulisi tiedostaa, että heille esitettyjen kysymysten lisäksi äitien päässä pyörii satoja muita asioita. Tämä voi joskus vaikeuttaa keskustelun kulkua. 

– Minun täytyy hakea paketti piilolinssejä ennen maanantaita. Maksoinko lastenhoitajalle liikaa viime viikolla? Tyttäreni ei syö tarpeeksi kasviksia. Unohdin sen deadlinen, taas. Onkohan se oire masennuksesta? Minun täytyy tarkistuttaa asia lääkäriltäni, josta tulikin mieleeni, tarvitseekohan poikani rokotteen? äiti luettelee aivoissaan pyöriviä asioita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Katherinen mukaan nämä jatkuvasti käynnissä olevat äitiaivot ovat syy siihen, miksi niin monet äidit tuntevat jatkuvaa ja pohjatonta väsymystä. Jos aivot pitävät jo kotiäidin ylikierroksilla, hän kertoo voivansa vain kuvitella mitä tapahtuu, kun tähän yhdistetään vielä työn ja perheen välillä tasapainottelu. Jo pelkkä ajatuskin saa Katherinen kauhistumaan. 

Näkymättömät to do -listat kuormittavat aivojamme

Ajatusten harhailu ei ole satunnaista, vaan sitä tapahtuu usein. Itse asiassa joka päivä. 

– Mieheni tullessa töistä kysyn joka päivä hänen kuulumisiaan, koska välitän ja haluan keventää hänen taakkaansa. Ja koska rakastan häntä. Ja joka kerta mieleni perukoilla juoksupyörä jatkaa pyörimistään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sillä jos emme me, niin kuka muu muistaisi sammuttaa pyykkikoneen? Ja jos emme häiritsisi ajatuksiamme vihanneksilla, lapsemme eivät söisi niitä yhtään, äiti toteaa. Lääkärin tapaamiset, kauppalistat ja pakkaamiset lomalle lähtöä varten. Kaikki nämä näkymättömät to do -listat kuormittavat aivojamme. Asioita, jota pitäisi tehdä. 

– En sano, että tämä olisi paha asia tai jotain, josta tulisi päästä eroon. En tiedä edes pystymmekö siihen. Mutta joskus on tarpeen tunnustaa, että hei, tämä on todellista. On olemassa syy siihen miksi tunnemme olomme väsyneiksi, vaikka välillä tuntuisikin siltä, ettemme olisi saaneet mitään aikaan. 

Seuraavan kerran kun ystäväsi kysyy kuulumiasi, Katherine suosittelee vastaamaan rehellisesti ja vähentämään kuormaa. Se on vähintä, mitä voit itsesi eteen tehdä.

Lähde: ScaryMommy

***

2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.