Seksikolumni: Äly karkaa sängyssä – tämän virheen liki jokainen suomalainen sinkkumies tekee

Mihin miehiltä unohtuu ehkäisy, kun nainen olisi valmis harrastamaan seksiä? Tämä kysymys keikkuu nykyään monen sinkkunaisen huulilla.

Vaikka ehkäisystä valistaminen aloitetaan jo nuorella iällä, ei monia miehiä voisi vähempää kiinnostaa kondomin käyttö tositoimiin päästyään. Sinkkuystäväni tuntuvat kaikki olevan tästä asiasta samaa mieltä, enkä voi yksinkertaisesti käsittää, että mistä ihmeestä on kysymys.

Tippuuko miehiltä äly makuuhuoneen lattialle kalsareiden mukana? Ovatko vastuunsa kantavat miehet yhteiskunnassamme todella laji, jonka kuolemista sukupuuttoon on syytä alkaa pelätä? Olenko onnistunut tutustumaan vain niihin harvinaisiin naissukupuolen edustajiin, joille ehkäisy on täysin ehdoton edellytys seksin harrastamiselle, vaikka himo olisi missä sfääreissä?

Viimeisimmän esimerkin siitä, että kondomin käyttö on miehen to do -listalla jossain häntäpään tienoilla, sain vastikään eksyttyäni baariin ystäväni kanssa. Ystäväni ilta päättyi selvästi seksinjanoisen miehen kanssa hotellihuoneeseen, jota ei todellakaan oltu varattu etukäteen. Miehelle oli heti selvää, että hän toimii hotellihuoneen osalta maksumiehenä, niin kuin herrasmies konsanaan. Hotellihuoneessa ilmeni kuitenkin ikävä ongelma: miehellä ei ollut yhtäkään kondomia matkassaan, mutta hän ei siitä huolimatta nähnyt syytä jättää seksileikkejä väliin. Ystäväni oli eri mieltä.

Yritän aina katsoa asioita niiden positiiviselta puolelta ja tässä tapauksessa positiivinen puoli on se, että mies nukkui todennäköisesti paremmin unohduksensa vuoksi, sillä ilta ei edennyt riettaaseen kanssakäymiseen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Sitä vastoin mies jäi yksin nukkumaan pettyneen naisen harppoessa korkokengissään keveässä hiprakassa kohti kotia.

Ensinnäkin minun on vaikea käsittää, miten joku on valmis ottamaan riskin sukupuolitaudin tarttumisesta. Kuvittelevatko ihmiset tosiaan olevansa niin erityisiä, että taudit eivät voi heihin tarttua? Minä todella toivon, että näin ei ole.

Esimerkkitapauksessa terveydellisten seikkojen rinnalle nousi myös taloudellinen peruste kondomin muistamiseen. Kumien ostamatta jättäminen koituikin tällä kertaa seksinjanoisen miehen epäonneksi, sillä ilta ei johtanut seksiin kondomin puuttumisen vuoksi. Toisaalta minä en voi tietää, että nukkuiko hän todella hotellihuoneessa 200 euron edestä paremmin kuin ystävänsä sohvalla, jolle hänen oli alunperin tarkoitus iltansa päättää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja