Tässäkö Suomen vahvan koronaotteen salaisuus? Ministeri paljasti: Etätyöluvut poikkeukselliset Euroopan-tasolla

Krista Kiuru avasi hallituksen tiedotustilaisuudessa uudistettuja koronarajoituksia –"Epidemia jatkaa hidastumista" 5:33
Näin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi päivitetyistä koronarajoitteista hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Työssäkäyvistä suomalaisista jopa 60 prosenttia on ollut koronavirusepidemian takia etätöissä. Luku on korkein Euroopassa, ja se on osasyy Suomen vahvaan otteeseen koronavirusepidemiasta.

Valtioneuvoston suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyy 1. elokuuta, kertoi sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) hallituksen tiedotustilaisuudessa tänään illansuussa.

Päätös tehtiin rauhoittuneen epidemiatilanteen takia. Suomen koronavirustartunnat ovat olleet viime aikoina laskussa, ja tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,4-0,8.

Luku tarkoittaa sitä, kuinka moneen ihmiseen sairastunut ihminen levittää tautiaan eteenpäin. Reippaasti alle yhden oleva luku tarkoittaa epidemian hidastuvan jatkuvasti.

Pekosen mukaan työssäkäyvistä lähes 60 prosenttia siirtyi koronavirusepidemian takia etätöihin, mikä on enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa.

Pekonen sanoi, että etätyön tekemisellä oli merkittävä positiivinen vaikutus epidemian leviämisen estämisessä. Hän muistuttaa, että työnantaja vastaa aina siitä, että työn tekeminen on terveellistä ja turvallista.

Etätyösuositusta arvioidaan uudelleen, mikäli epidemiatilanne muuttuu.

Ministeriltä kiitosta suomalaisille

Peruspalvelumisteri Krista Kiuru jakoi tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa suomalaisille kiitosta myös suositusten noudattamisesta ikäihmisten osalta. Sillä on ollut myös paljon merkitystä suhteellisen pieniksi jääneiden uhrilukujen osalta.

– Suositusten noudattaminen ei ole ollut turhaa. Suuri kiitos kuuluu ikääntyville ihmisille ja heidän läheisilleen, jotka ovat toimineet erittäin vastuullisesti.

Ikääntyvien erillisistä suositukista pystytään luovutaan tällä päivämäärällä hallituksen linjauksen mukaisesti.

Koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 7 155 suomalaisella. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 327 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat