Varsinais-Suomi lähellä koronan leviämisvaihetta – "Virus leviää hyvin huolestuttavaa vauhtia"

5:23
Katso yllä oleva video: Koronarokotteesta saatiin eilen hyviä uutisia – THL:n ylilääkäri arvioi, mitä tämä merkitsee Suomelle.

Koronaepidemia leviää Varsinais-Suomessa tällä hetkellä huolestuttavaa vauhtia, toteaa sairaanhoitopiiri.

– Varsinais-Suomi on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy leviämisvaihetta, kertoo alueellisen koronapandemiatyöryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä tiedotteessa.

– Koronavirus leviää alueellamme hyvin huolestuttavaa vauhtia, Pietilä toteaa.

Katso yllä oleva video: Koronarokotteesta saatiin eilen hyviä uutisia – THL:n ylilääkäri arvioi, mitä tämä merkitsee Suomelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tartunnat perhe- ja lähipiiristä

Virus leviää nyt Varsinais-Suomessa eniten perhe- ja lähipiireissä.

Myös erityisesti Turun kouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa on sairaanhoitopiirin mukaan ollut runsaasti tartuntoja ja altistumisia.

Viimeksi tänään Turun kaupunki tiedotti, että yhdessä koulussa on todettu joukkoaltistuminen, minkä vuoksi yläluokkien oppilaat siirtyivät etäopetukseen.

Ilmaantuvuusluku kaksinkertaistui

Tyksin tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Esa Rintalan mukaan koronan ilmaantuvuusluku on kaksinkertaistunut verrattuna aiempaan tarkastelujaksoon.

Aiemmin se oli 34,5 (12.–25.10.), kun nyt se on 62,9. (26.10–8.11.).

Yhteensä koronatapauksia on todettu Varsinais-Suomessa koko epidemian aikana 1 198.

Varsinais-Suomessa pystytään selvittämään yli 70 prosenttia todetuista tartunnoista, mutta eri kunnissa tilanne vaihtelee.

Sairaalahoidon tarve maakunnan alueella on lisääntynyt viime aikoina. Tyksin sairaaloissa on tällä hetkellä hoidossa yhdeksän potilasta.

"Aika noudattaa ohjeita"

Alueellisen koronapandemiatyöryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä peräänkuuluttaa vastuullista toimintaa arjessa, jotta tartuntojen estäminen onnistuu.

– Siksi on aika noudattaa turvallisia etäisyyksiä ja pysytellä pienistäkin oireista kotona sekä hakeutua tarvittaessa koronatestiin, Pietilä huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja