Tässäkö apu liikalihavuuteen? Vatsassa turpoava uutuuskapseli voi auttaa laihtumaan

7:43
Myös lihavuusleikkauksesta voi saada apua ylipainoon

Uutuuspillerin sisältämä geeli imee vettä itseensä ja tekee olosta täyden. Se voisi auttaa hallitsemaan painoa.

Vatsaa täyttävästä geelikapselista voidaan tulevaisuudessa saada apua liikalihavuuden hoidossa.

Imee vettä ja täyttää vatsaa

Pilleri sisältää hedelmien ja vihannesten selluloosasta valmistettua geeliä. Kapseli otetaan kahden vesilasillisen kanssa 20 minuuttia ennen ateriaa, jolloin kapseli imee veden, turpoaa ja täyttää vatsaa.

– Geeli, joka on kuin pureskeltua vihannesta, sekoittuu ruoan kanssa. Se saa olon tuntumaan täydemmältä syömisen aikana, jolloin ihminen ei syö niin paljon, tuotetta valmistavan yrityksen Harry Leider kuvailee.

Geeli vie vatsassa tilaa noin 250 millilitraa.

Kapselin imemä vesi imeytyy kehoon. Muut ainesosat eivät imeydy, vaan poistuvat ulosteen mukana. Yhdysvaltalaisen yrityksen tekemä pilleri lueteaan The Guardianin mukaan lääketieteelliseksi välineeksi. Se ei siis ole lääke.

Tehosi vain 59 prosenttiin

Geelipilleriä on testattu 400 ihmisellä, joista se tosin tehosi vain 59 prosenttiin. Näiden henkilöiden mahdollisuus pudottaa 5–10 prosenttia painostaan kuitenkin tuplaantui.

Asiantuntijoiden mukaan tuotteesta voisi olla apua liikalihavuuden hallinnassa. Se ei kuitenkaan ole lääke tai "ihmeparannus".

Samaa mekanismia hyödyntävästä uutisoitiin jo vuonna 2010. Tuolloin se kantoi nimeä Attiva. Nyt tuotteen nimi on Plenity.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on antanut luvan käyttää pilleriä ihmisillä, joiden painoindeksi on 25-40. Pilleri tulee yhdistää terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.

Tuote ei ole vielä markkinoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja