Sekoita kaksi tuttua raaka-ainetta – tämä kastike sulattaa rasvan vyötäröltä!

Chili voi edesauttaa kaloreiden palamista. Shutterstock

Kastike, joka sisältää sekä chiliä että rasvaa, voi auttaa pääsemään eroon kehoon kerääntyvästä rasvasta. Syy tähän on se, että chilin kaloreiden palamista edistävät vaikutukset voimistuvat, kun chili yhdistetään rasvan kanssa.

Tutkimuksissa on osoitettu, että kun chilin sisältämä kapsaisiini pääsee suolistoon, se vaikuttaa kehon lämpötilaan sitä nostaen. Samalla kalorit palavat nopeammin kuin tavallisesti. Tutkimuksissa on niin ikään todettu, että chili saattaa myös hillitä ruokahalua.

– Se on nyrkkisääntö, että kaikki nauttimasi vihannekset tekevät hyvää terveydelle, mutta chilit ovat erityisen hyödyllisiä, jos niitä vain pystyy syömään, ravitsemukseen perehtynyt David Popovich Masseyn yliopistosta, Uudesta-Seelannista kertoo .

– Itse laitan sitä joka paikkaan! hän toteaa.

Yhdistä kastikkeessa chili ja rasva

Kaikkein eniten kapsaisiinin terveydelle hyödyllisistä ominaisuuksista saa irti silloin, kun chili sekoitetaan rasvan kanssa. Tästä syystä esimerkiksi öljypohjainen, tulinen kastike on kaikkein tehokkainta laihduttajan näkökulmasta.

– Kapsaisiini on rasvaliukoinen molekyyli, Popovich selventää syitä ilmiön taustalla.

Asiantuntija suosittelee lukemaan tarkasti tuoteselosteet, mikäli tulista kastiketta haluaa laihtumistarkoituksessa ostaa valmiina. Muun muassa sriracha ja tuliset ketsupit voivat sisältää turhan paljon lisättyä sokeria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja