Tässä ovat Tähdet, tähdet -artistit – näillä kappaleilla aloitetaan kisa

53:46

Tähdet, tähdet palaa tänään sunnuntai-iltoihin. Tähtien tähti -tittelistä kisaavat artistit ottavat tällä kaudella eri genrejen sijaan haltuun erilaisia teemoja.

Tähdet, tähdet tuo viidennellä kaudellaan lavalle kotimaisen musiikkitaivaan konkareita ja nousevia kykyjä. Uusien tähtiartistien lisäksi suosikkiohjelma uudistuu tulevalla kaudella; tarinalliset teemat määrittelevät jaksojen kulkua, ja genre määräytyy esitettävän kappaleen myötä. Ensimmäisen jakson teemana on Laulu minusta.

Jakson kappaleet: 

Aurora: Kauas pois
​​​​​​​Jonna Geagea: Maailman laidalla
Jussi Rainio: Levoton prinssi
Heidi Kyrö: Long Train Runnin’
Ressu Redford: Mies, jolle ei koskaan tapahdu mitään
Jon-Jon: Matkustaja
Samae Koskinen: Häirikkö
Ilta: Kun katsoit minuun
Petra: Vapaa

Tähdet, tähdet -haasteeseen tällä kaudella heittäytyvät Ressu Redford, Jonna Geagea, Kyösti Mäkimattila, Ilta, Jussi Rainio, Heidi Kyrö, Jon-Jon Geitel, Aurora, Samae Koskinen sekä Petra Gargano.

Tutustu viidennen kauden tähtiartisteihin:

Petra

Kun Suomi ja muu maailma kulki kohti milleniumia, oli maassamme valloillaan superiloinen tyttöenergia-pyörre. Se pyörre oli Tiktak, jonka teini-ikäiset jäsenet voittivat jurot suomalaiset puolelleen: Tiktak on maamme nuorin platinaa myynyt yhtye. Sen laulaja Petra oli 13-vuotias, kun bändi solmi ensimmäisen levytyssopimuksen. Sittemmin Petra on saanut treenata sopimusten allekirjoittamista, sillä soolourallekin mahtuu jo neljä julkaisua.

Ressu

Vuonna 1985 Suomi sekosi. Silloin julkaistiin Bogart Co. -yhtyeen kakkosalbumi Dance Station. Se sisälsi All The Best Girls ja Princess -hitit, joita ei ole unohdettu vieläkään, yli 30 vuotta myöhemmin. Bogart Co. ei kuitenkaan ole kuin eräänlainen sivujuonne Ressu Redfordin uralla. Hänen soolotuotantonsa on viihdyttänyt, liikuttanut, ihastuttanut ja luultavasti vähän vihastuttanutkin kansaa hiteillään 90-luvun alusta saakka. On vain yksi Ressu ja hän on iloksemme mukana Tähdet, tähdet -show’ssa. 

Jon-Jon

Näyttelijä, musikaalitähti ja totta kai laulaja. Tätä kaikkea on Jon-Jon, joka valmistelee tällä hetkellä ensimmäistä sooloalbumiaan. Jon-Jon on nähty lukuisissa musikaaleissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen toisena laulusolistina. Kun Jon-Jon nousee Tähdet, tähdet -lavalle, nähdään siellä kaikkensa antava laulaja. Kevään aikana hänellä siis on todellinen näytön paikka: Pian koko Suomen kansaa näkee, millainen sooloartisti Jon-Jon on.

Heidi

Jos tämän kauden Tähdet, tähdet -kilpailijoille tulee ongelmia, ei hätä ole suuri, sillä mukana on Heidi Kyrö. Heidi on paitsi moniääninen laulaja, myös laulunopettaja. Häneltä siis löytynee apuja niitä tarvitseville. Jopa tuomarit voivat kääntyä hänen puoleensa, sillä Heidillä on kokemusta Tangomarkkinoiden tuomaroinnista. Sekä tietysti itse kisasta: hän sijoittui kisassa toiseksi vasta 15-vuotiaana vuonna 1993.

Ilta

Ilta on urallaan kutkuttavassa tilanteessa. Hänen kaunis äänensä teki alun perin vaikutuksen Cheekin Sillat-kappaleessa ja nyt hän on julkaissut tukun omia biisejään, kokonainen albumi lienee tulossa lähiaikoina. Iltan äänessä yhdistyvät herkkyys ja voima – odotettavissa onkin, että tämä tähti lyö ällikällä suuren yleisön Tähdet, tähdet -lavalla.

Samae

Tämä Riihimäen kasvatti on raivannut tiensä suomalaisten musiikinystävien sydämiin rakkauslauluillaan. Niissä kuljetaan konstailemattomasti rakkauden, ystävyyden ja ylipäätään elämän mutkikkailla tienpätkillä. Hyvä päivä, Spoon River ja Läski mulkku ovat oivia esimerkkejä Samae Koskisen samaistuttavista ralleista, jotka ovat tehokkaan radiosoiton myötä tulleet tutuksi kotimaisesta musiikista mielenmaisemansa löytävälle. Tähdet, tähdet -ohjelmassa nähdään, miten laulaja/lauluntekijä hoitelee estradiviihteen valokeilassa esiintymisen!

Kyösti

Kyösti Mäkimattila kruunattiin vuonna 2013 Tangokuninkaaksi. Hän siis tietää, mitä musiikkikilpailun voittaminen vaatii. Tähdet, tähdet -ohjelmassa ei kuitenkaan pärjää vain yhden genren osaamisella – miten tummaääninen tunteiden tulkki ottaa haltuun uudet musiikkityylit? Entä minkälaisia tarinoita Kyöstin elämästä saadaan kuulla?

Aurora

Aurora yhdistää lauluissaan nerokkaasti reggaen ja nykypopin tuoreimmat vivahteet. Auroran Spotify-lukemat kertovat kiistattomasti, että tyylilajien yhteensovittaminen on onnistunut, sillä biisejään on kuunneltu yli 12 miljoonaa kertaa. Minkälaisen tyylilajisopan Aurora Tähdet, tähdet -lavalla keitteleekään – sitä odotamme innolla!

Jonna

Sitä virhettä ei kannata tehdä, että kuvittelisi Jonna Geagean olevan vain Nylon Beatin Jonna. Ei sillä, etteikö Nylon Beat olisi nerokasta pop-musiikkia, mutta Jonnan repertuaariin kuuluu paljon muutakin. Hänen äänensä ja tyylinsä taipuu popista heviin ja balladeista bile-anthemeihin.

Jussi

Jos on 90-luvulla avannut radion, on varmasti kuullut tämän miehen äänen. Neon2:lla on ikuinen paikka suomalaisen popmusiikin jatkumossa - ja tyttöjen sydämissä. Yhtyeen laulaja Jussi Rainio joutuu Tähdet, tähdet-ohjelmassa mielenkiintoiseen paikkaan, kun hän kisaa entistä keikkakumppaniaan vastaan: Neon2:n ollessa tauolla Jussi ja Ressu Redford reissasivat vuosia ympäri Suomen duokeikoillaan. Tähdet, tähdet ei kuitenkaan ole lähelläkään tiukimpia Jussin kokemia kisoja; Hän selätti vakavan sairauden vuoden 2018 aikana ja nyt Neon2 on palannut vahvempana kuin koskaan!

Tähdet, tähdet alkaa MTV3-kanavalla ja mtv:ssä sunnuntaina 3.2. klo 19.15. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja