Mainos

Tässä ovat Euroopan 17 etsityintä naista – joukossa kovista rikoksista epäiltyjä: Murhia, ihmiskauppaa ja huumeita

4:21
MTV Uutiset Live kertoi kymmenestä etsintäkuulutetusta heinäkuussa.

Europolin etsityimpien rikollisten listalla on yhteensä 17 naista. MTV Uutiset selvitti, millaisista rikoksista heitä epäillään.

Europol ylläpitää verkossa listaa Euroopassa etsintäkuulutetuista henkilöistä. Joukossa on ollut myös suomalaisia. Vastikään listalle lisättiin törkeistä vero-, kirjanpito-, ja rahanpesurikoksista epäilty Jan Salminen

Valtaosa etsintäkuulutetuista on miehiä, mutta joukossa on myös naisia. MTV Uutiset selvitti, millaisiin rikoksiin liittyen heitä tavoitellaan. Osaa naisista epäillään kovista rikoksista, kuten murhista.

Melanija Stropnik

Slovenialaisen Melanija Stropnikin, 59, epäillään vuosina 2000-2001 huijanneen uhriltaan yhteensä 188 042 euroa. Hän oli vakuuttanut huijauksen uhrille, että hän sijoittaisi tämän rahat ja luovuttaisi voitot hänelle.

Toisessa tapauksessa vuonna 2011 hän oli huijannut yli 400 euroa erään yrityksen johtajalta väittämällä, että hän maksaisi henkilön paluuliput Sloveniasta Ugandaan. Huijattu uhri uskoi Stropnikia, joka joutuikin maksamaan itse lippunsa.

Myöhemmin ilmeni, ettei Stropnikilla ollut aikomustakaan maksaa lippuja eikä hänellä ollut tuloja tai säännöllistä työtä.

Olivera Petrovic

Serbialaisen Olivera Petrovic, 36, on etsintäkuulutettuna liittyen jengiin, joka ryösti varakkaiden ihmisten asuntoja ja huviloita.

Häntä epäillään myös 75-vuotiaan asukkaan murhasta ryöstön yhteydessä vuonna 2007.

Renata Lorinc

Slovakialaisen Renata Lorincin syytetään pankkityöntekijänä tehneen luvattomia nostoja asiakkaidensa puolesta. Lorincilla ei ollut nostoihin asiakkaiden hyväksyntää eivätkä asiakkaat olleet tietoisia luvattomista nostoista.

Hänellä oli myös mahdollisuus hankkia maksukortteja ja nostaa niillä rahaa asiakkaiden tileiltä ilman näiden suostumusta.

Lorincin kavaltama kokonaissumma on 46 179 euroa.

Kristi Amberg

30-vuotiasta virolaista Kristi Ambergia syytetään suurien huumausainemäärien käsittelystä.

Hän osti ja myi huumausaineita vuonna 2017 suuria määriä.

Hänelle on määrätty suoritettavaksi 1 vuoden ja 9 kuukauden vankeusrangaistus.

Elisabeth Hondara

Filippiiniläinen Elisabeth Hondara, 57, tuomittiin 12.1.2006 viideksi vuodeksi vankeuteen kokaiinin tuomisesta Alankomaihin kahteen otteeseen.

Ensimmäisellä kerralla hän toi maahan huumetta 2,15 kilogrammaa ja toisella kerralla 1,30 kilogrammaa.

Hänen on suoritettava viiden vuoden vankeusrangaistuksensa kokonaan. Hänen asuinpaikastaan ei ole vuodesta 2005 lähtien ollut tietoa. Hänet etsintäkuulutettiin kansainvälisesti vuonna 2010.

Adilet Shakirgazieva

Kirgiisialainen Adilet Shakirgazieva, 31, on etsintäkuulutettuna varkaussarjasta, joka sattui Maltalla vuonna 2014. Hän teki varkaudet neljän muun kanssa. Joukko murtautui lukuisiin asuntoihin ja varasti lukuisia esineitä.

Shakirgazieva pidätettiin syyskuussa 2015, mutta päästettiin vapaaksi takuita vastaan.

Hän ei koskaan saapunut oikeuden kuulemiseen, eikä naisen olinpaikasta ole tietoa. Hänestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys yhdessä muiden rikollisryhmän jäsenten kanssa.

Ildiko Enderle

Romanilainen Ildiko Enderle, 43, rekrytoi vuosina 2003-2001 nuoria romanilaistyttöjä työskentelemään Saksaan, jonne heille oli luvattu työpaikka, majoitus ja ateria.

Tosiasiassa tytöt kuljetettiin Tsekkiin, missä heidät pakotettiin prostituoiduiksi. Osa tytöistä oli alaikäisiä.

Ildikó Dudás

Unkarilaisen Ildikó Dudás, 31, on etsintäkuulutettuna huumeiden salakuljetuksesta ja välittämisestä. Hänet on tuomittu kuuden vuoden vankeusrangaistukseen useista rikoksista Unkarissa vuosilta 2011 ja 2012, ja on edelleen karkuteillä.

Dudas ja hänen rikoskumppaninsa olivat välittäneet huumausaineita baareissa ja yökerhoissa lähellä Lake Balatonia. Toisinaan he pitivät omia lapsiaan mukanaan huumekaupassa, minkä vuoksi heitä epäillään myös lapsen hyväksikäytöstä.

Hilde van Acker

Belgialainen Hilde van Acker ja hänen miesystävänsä Jean-Claude Lacote tuomittiin vuonna 2011 elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.

Kaksikon olinpaikasta ei ole tietoa.

Iveta Tancosova

Tsekkiläinen Iveta Tancosova, 53, on epäiltynä ihmiskaupasta.

Hän houkutteli elokuussa 2010 nuoren tytön Englantiin lupaamalla tälle, että hän saisi töitä sairaanhoitajana. Tytön saapumisen jälkeen Tancosova otti tämän passin ja kertoi tytön joutuvan työskentelemään prostituoituna.

Koska tyttö kieltäytyi, häntä pahoinpideltiin ja pidettiin lukittuna huoneessa, jossa hän joutui tarjoamaan seksipalveluita päivittäin kymmenille asiakkaille useiden kuukausien ajan.

Jos tyttö kieltäytyi, hänet pahoinpideltiin raa’asti. Tyttö pakotettiin työskentelemään viikon jokaisena päivänä.

Vuonna 2011 Tancosova myi tytön sukulaisilleen Irlannissa.

Tancosova on tuomittu 7,5 vuoden vankeuteen, mutta hän on edelleen pakosalla.

Elisabeth Gertrude Skarits

Elisabeth Gertrude Skaritsia epäillään kiinteistö- ja vuokrapetoksista ainakin 12 tapauksessa. Epäillyn rikoshyödyn kokonaissumma on noin 4,2 miljoonaa euroa.

Rikokset Skarits teki kiinteistöjen hallintayhtiön toimitusjohtajana. Uhreina oli yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Naisen viimeisin tunnettu sijaintipaikka oli hotelli Klosterneuburgissa kesällä 2011. Sen jälkeen hänen olinpaikastaan ei ole ollut tietoa.

Zorka Rogic

Kroatialainen Zorka Rogic, 28, on etsintäkuulutettuna huumeiden hallussapidosta ja myynnistä.

Hänen hallustaan on löydetty myös luvattomia ampuma-aseita.

Elena Puzyrevic

Venäläinen Elena Puzyrevic pyöritti vuosina 2007-2008 kumppaninsa kanssa laitonta bordellia Cáceresin maakunnassa Espanjassa.

Puzyrevic oli kumppaninsa pakottanut naisia seksityöhön. Puzyrevic myös vaati naisia antamaan seksityöllä hankitut rahat.

Puzyrevic on tuomittu useisiin vankeusrangaistuksiin eri rikoksista. Istuttavaa hänellä on  yhteensä yli kymmenen vuoden edestä.

Jessica Edosomwan

Nigerialaista Jessica Edosomwania etsitään syytettynä kansainvälisestä ihmiskaupasta.

Nainen kuului rikollisverkostoon, joka toimi kaikissa Ranskan suurimmissa kaupungeissa.

Verkosto houkutteli nuoria tyttöjä Nigerian pienistä kaupungeista lupaamalla rahoittaa heidän matkansa Länsi-Eurooppaan.

Kun tytöt saapuivat maahan, heidät otettiin panttivangeiksi ja tyttöjä vaadittiin maksamaan velka takaisin. Heitä pidettiin kurjissa oloissa ja pakotettiin seksityöhön, jotta velka saataisiin kuitattua.

Viranomaisten mukaan Edosomwan saattaa piileskellä Ranskassa, Saksassa tai Belgiassa. Häntä vastaan on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Angelika Stojka

Angelika Stojka, 30, on etsintäkuulutettuna useista petoksista ja varkauksista.

Hän on yhdessä muiden kanssa varastanut muun muassa käsilaukkuja, lompakoita sekä rannekelloja iäkkäiltä naisilta eri puolilla Ruotsia. Hän on myös nostanut rahaa pankkiautomaateilta varastetuilla pankkikorteilla.

Monika Rafaelova

Monika Raelova, 46, liittyy samaan rikosvyyhtiin Stojkan kanssa. Yhdessä ja yhteistyössä useiden muiden rikoksentekijöiden kanssa Monika Rafaelova teki toistuvasti raskaita varkauksia iäkkäitä naisia vastaan ruokakaupoista ja kauppakeskuksista Ruotsin eri paikoissa.

Hän on yhdessä muiden kanssa varastanut muun muassa käsilaukkuja, lompakoita sekä rannekelloja. Hän on myös nostanut rahaa pankkiautomaateilta varastetuilla pankkikorteilla.

Radina Stancheva

Bulgarialainen Radina Stancheva, 51, teki vuosina 2010-2011 useita petoksia.

Hän muun muassa antoi vääriä tietoja työstään Bulgariassa ja ulkomailla sekä käytti väärennettyjä henkilöpapereita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja