Elintarviketieteilijöiden luomalle superkahville ja -teelle on jo haettu patenttia.
Singaporen kansallisen yliopiston elintarviketieteilijät ovat kehitelleet uuden probioottipitoisen kahvin sekä teen. Juomien tarkoituksena on tukea suoliston terveyttä. Tutkijoiden mukaan juomissa on jopa miljardi yksikköä eläviä probiootteja, mutta niitä voi silti säilyttää huoneenlämmössä peräti 14 viikon ajan ilman, että teho heikkenee. Myös juomien makua kuvataan herkulliseksi.
Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Probiootit muodostavat suojan ulkoa tulleita haitallisia mikrobeja vastaan etenkin vatsan ja suoliston limakalvoilla.
Ihmiset saavat probiootteja normaalisti ruokavaliossaan maitotuotteista, kuten jogurtista ja pitkään kypsyneistä juustoista. Uutuuskahvin ja -teen tarkoitus on tarjota vaihtoehto niille ihmisille, jotka noudattavat esimerkiksi vegaanista ruokavaliota tai eivät muuten pysty käyttämään maitotuotteita.
LUE MYÖS: Oletko juonut? Tässä ovat parhaat suodatinkahvit 2020 – Suomen ykkönen "maistuu arvokkaalta"
Kahvi ja tee valmistetaan fermentaatioprosessien avulla. Kahviin lisätään ravintoaineita ja probiootteja, jonka jälkeen sen annetaan fermentoitua 24 tuntia ennen siirtoa jääkaappiin. Kahvi nautitaan kylmänä ja sen joukkoon voidaan lisätä maitoa ja sokeria. Kahvin kofeiini- ja klorogeenihappopitoisuudet eivät kärsi prosessissa, jolloin kaikki juoman normaalit terveyshyödytkin säilyvät.
