Mainos

Tasoristeysonnettomuus Pihtiputaalla

Pihtiputaalla, pohjoisessa Keski-Suomessa on sattunut puolenpäivän aikaan tasoristeysonnettomuus. Veturin ja henkilöauton törmäyksessä loukkaantui viisi ihmistä. Norjassa puolestaan yksi ihminen sai surmansa tasoristeysonnettomuudessa tänään.

Henkilöautossa olleesta viisihenkisestä perheestä pahiten loukkaantui perheen 17-vuotias tytär. Hän sai vakavan päävamman. Myös perheen äiti ja isä ovat edelleen sairaalahoidossa, mutta heidän tilansa ei ole vakava. Autossa olleet kaksi muuta lasta loukkaantuivat lievästi.

Onnettomuus sattui, kun henkilöauto oli ylittämässä Mäenpääntien tasoristeystä ja Keitelepohjasta Haapajärvelle matkalla ollut veturi törmäsi sen oikeaan kylkeen. Auto raahautui veturin mukana noin 50 metriä ennen kuin se pysähtyi.

Veturinkuljettajan mukaan hän ajoi tasoristeykseen 40 kilometrin tuntivauhtia, kun auto yllättäen ilmestyi eteen. Poliisin mukaan näkyvyys onnettomuuspaikalla on hyvä, puolisen kilometriä kumpaankin suuntaan. Henkilöautolla liikkunut perhe asuu radan lähistöllä, joten reitti oli heille tuttu. Poliisi epäilee onnettomuuden syyksi autoilijan huomiovirhettä.

Törmäys sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä, joka on merkitty ainoastaan liikennemerkein. Onnettomuusrata on ollut vuosikymmeniä pelkästään tavaraliikenteen käytössä. Radalle ei kulje henkilöjunia. Onnettomuuden toisena osapuolena ollut veturi pysyi kiskoilla.

Tasoristeyksessä kolarointeja useita lyhyen ajan sisällä

Kaksi norjalaismiestä kuoli Norjassa, kun he olivat ylittämässä autollaan tasoristeystä Drolsumissa Etelä-Norjassa.

Oslosta Bergeniin matkalla ollut pikajuna törmäsi autoon, joka oli kiskoilla vartioimattomassa tasoristeyksessä. Poliisi ei osannut sanoa, miksi auto oli kiskoilla. Veturi vaurioitui niin pahoin, ettei se voinut jatkaa matkaa.

Junassa oli 300 matkustajaa. He jatkoivat bussilla Bergeniin. Norjassa on sattunut viime aikoina useita junaonnettomuuksia. Norjan rautateiden pääjohtaja Osmund Ueland erotettiin kesäkuun lopulla.

Suomessa Oulun pohjoispuolella eilen yksi ihminen kuoli ja parikymmentä loukkaantui, kun pikajuna törmäsi kuorma-autoon.

Tasoristeyksissä on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 700 onnettomuutta, jotka ovat vaatineet kaikkiaan 130:n ihmisen hengen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.