Mainos

Tarpeita tehtiin ympäri hautausmaata – Weekend Festivalia alueen ulkopuolella seuranneet aiheuttivat häiriöitä: ”Virtsaavia nuoria miehiä ei haluttaisi tänne”

1:19

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti kertoo, että moni nuori oli tullut seuraamaan perjantaina Weekend Festivalia ilmaiseksi Hietaniemen hautausmaan alueelle.

Video: Tältä näytti tänään, kun Weekend Festivalin portit avattiin.

Festivaali-alueen läheisyyteen kertyneistä nuorista oli koitunut harmia hautausmaalla.

– Jos asiaan liittyy virvokkeita, ihmisille tulee tarve tyhjentää itseään. Virtsaavia nuoria miehiä ei haluttaisi hautausmaalle, Pipatti kuvailee.

Pipatti kertoo, että tarpeita tehtiin ympäri hautausmaata.

Ei poikkeuksellista

Hän kuvailee, ettei käytös ole poikkeuksellista, sillä nuoret pyrkivät aina tulemaan kuuntelemaan musiikkia tapahtuma-alueiden ulkopuolelle ilman lippuja itse tapahtumaan.

Pipatin mukaan osa nuorista oli kiivennyt muurin päälle, josta pudotus maahan olisi korkeimmillaan noin kahdeksan metriä.

– Siinä ei varmaan kotona tiedetä, missä jälkikasvu liikkuu, hän arvioi.

Ari Pipatti toivoo, että Hietaniemen rannassa ei enää järjestettäisi monipäiväisiä musiikki-festivaaleja. Hänen mukaansa nyt tapahtumasta on aiheutunut hautausmaalle haittaa noin kolmen viikon ajan.

Poliisi vahvistaa

Poliisi vahvistaa, että kävi poistamassa nuoria alueelta eilisiltana. Komisario Henri Helminen kertoo, että paikalla oli arviolta tusinoittain nuoria. Väkeä käytiin poistamassa pariin otteeseen.

Poliisin mukaan tapahtumassa on ollut tänään rauhallista. Alkoholia on liikkunut hieman enemmän kuin eilen perjantaina.

Oikaisu kello 20.45: Tarkennettu otsikkoon, että hautausmaalla koetut ongelmat johtuivat tapahtumaa festivaali-alueen ulkopuolella seuranneista nuorista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja