Mainos

MTV paikalla: Tältä näytti festarikansan hurja rynnistys Weekend-festivaaleille, kun portit aukesivat: "Ottakaa rauhassa!"

1:19

Perjantaina jonotuskaaoksella käynnistynyt Weekend Festival päästi ihmisiä lauantaina festarialueen porteille aikataulussa Helsingin Hietaniemessä. 

Ennen porttien avautumista paikalla odotteli useita eilisen neljä tuntia kestäneen jonotuskaaoksen selättäneitä nuoria festarivieraita.

Useimmat olivat varautuneet perjantaista oppineena syömällä hyvin ennen alueelle tuloa ja ottamalla mukaansa vesipulloja. Perjantaina tungoksessa ihmisiä oli jopa pyörtynyt ja oksennellut.

Kirkkonummelta Weekendiin saapuneet Martta Karjula, Elina Huikuri ja Ella Pudas kertovat, että järjestyksenvalvojien heittelemät vesipullot eivät eilen aina osuneet aivan maaliinsa.

– Henkilökunta yritti heittää kauemmas vesipulloja. Ne heittivät täysiä yhtä tyttöä vesipullolla naamaan ja sillä alkoi vuotaa verta naamasta, kertoo Karjula.

Espoolainen Tatu Tschokkinen oli jo varautunut tänäänkin pahimpaan.

– Olen varautunut jonottamaan niin kauan, kun on tarvis. Olen maksanut lipusta, niin jonotan loppuun asti, hän sanoo.

Festarikansa purkautui turva-aidan takaa

Varsinaisen festivaalialueen portteja edeltävä turva-aita aukesi tänään kello yhden aikaan iltapäivällä aikataulun mukaan.

Innokkaita festivaalivieraita purkautui kiljahtelevana massana juoksemaan kohti pääportteja.

– Ottakaa rauhassa! joutui karjahtamaan aitaa pidellyt järjestyksenvalvoja.

Poliisia ei ole tänään tarvittu

Huolet eilisen hullunmyllyn toistumisesta ovat toistaiseksi ainakin poliisitehtävien osalta osoittautuneet turhiksi. Poliisin korviin ei ole kantautunut minkäänlaista jonotuskaaosta, tappeluita tai muita ongelmia.

– Kukaan ei ole tarvinnut poliisia täällä. Olemme silti läsnä, kuten aina isommissa tapahtumissa, kertoo komisario Henri Helminen.

Helmisen mukaan poliisi on aloitellut alueen lähellä päihdevalvonnan suorittamista.

– Ihmettelisin jos nuorisolla ei olisi alkoholia, tai joillain yksittäisillä henkilöillä muitakin päihteitä.

Hietaniemen hautausmaalla oli eilen ilmennyt jonottajien aiheuttamia häiriöitä, mutta Helminen uskoo hautausmaan ja festivaalin tiivistäneen yhteistyötä, jotta valvontaa saisi paremmaksi.

– On selvää, että ison tapahtuman ulkopuolella pyörii nuoria, joilla ei ole lippua. Väistämättäkin he hakeutuvat hautausmaalle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja