Mainos

Poliisi: Weekend-festivaali ei ole ollut sikailujuhla

Helsingin Hietaniemessä tänä viikonloppuna järjestettävillä Weekend-festivaaleilla on tullut tietoon muutamia epäiltyjä pahoinpitelyitä, Helsingin poliisista kerrotaan. Poliisin mukaan tapahtumaan osallistui eilen arviolta vajaat 20 000 ihmistä ja tänään reilut 20 000 ihmistä.

– Aina näihin liittyy lieveilmiöitä, kun on paljon porukkaa liikkeellä, mutta ei tämä mikään sellainen sikailujuhla ole ollut, komisario Henri Helminen arvioi STT:lle myöhään tänä iltana.

Epäiltyjä pahoinpitelyitä tuli eilenpoliisin tietoon kolme. Tänään iltakymmeneen mennessä luku oli noin viiden tienoilla.

– Onni onnettomuudessa on ollut, että uhreille tulleet vammat ovat olleet lieviä, Helminen kertoi.

Hautausmaalla nuorisoa

Tapahtuma on houkutellut nuorisoa myös festivaalialueen läheisyydessä sijaitsevalle Hietaniemen hautausmaalle.

– Toki tapahtuma imee nuorison tänne lähialueille. Jos katsoo karttaa, niin kaikki lähialueet ovat vettä tai hautausmaata, Helminen huomauttaa.

Hänen mukaansa hautausmaa-alueella järjestystä ovat ensisijaisesti ylläpitäneet tapahtumaorganisaation järjestyksenvalvojat.

– Kun arviolta noin 10 hengen nuorisoryhmiä on poistettu (alueelta), poliisi on omalla toimivallallaan tehostanut poistumiskäskyjä. Ratsupoliisi on käynyt hiukan sanomassa, että pitää lähteä. Mitään mekkalaa tai mellakkaa ei ole ollut, Helminen sanoo.

Virtsaamisesta sakkoja

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti on kritisoinut sitä, että Weekend-festivaali järjestetään juuri Hietaniemessä. Hänen mukaansa aida takaa festaria seuraamaan tulleet muun muassa tekivät tarpeitaan ympäri hautausmaata.

Virtsaamisesta on kaiken kaikkiaan festivaalin yhteydessä kirjoitettu muutamia sakkoja, Helsingin poliisista kerrotaan. Komisario Helmisen tiedossa ei ollut tänä iltana tapauksia, joissa poliisi olisi verekseltään puuttunut juuri hautausmaalla virtsaamiseen.

Weekend Festival -organisaatio vakuutti myöhään tämä iltana tiedotteessaan, että se on noudattanut hautausmaan toiveita tapahtumajärjestelyissä.

–  Festivaali on parhaansa mukaan yrittänyt olla rakentavassa yhteistyössä hautausmaan edustajien kanssa lukuisten tapaamisten ja palavereiden muodossa, tiedotteessa sanottiin.

Weekend-festivaali päättyy huomenna.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja