Mainos

Weekend-festivaalin tiedottaja vastaa kritiikkiin: "On helpompi uskoa hautausmaan kuuliaista ylipuutarhuria kuin jotain paskafestaria"

1:19

Weekend-festivaalin tiedottaja vastaa kovin sanoin Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhurin esittämiin väitteisiin.

VIDEO: Weekend-festivaalin jonottajat rynnistävät alueelle.

Weekend-festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom avautuu Facebook-tilillään kovin sanoin siitä, kuinka hänen mielestään Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri on vääristellyt festivaalijärjestäjien panosta suojella hautausmaata festivaalikävijöiltä. Hautausmaan ylipuutarhuri on aiemmin kritisoinut Weekend-festivaalin johtaneen järjestyshäiriöihin hautausmaalla.

– Ylipuutarhuri on julkistanut motiivinsa festivaalin inhoamiseen varsin selvästi. Hän on kertonut julkisuuteen, että hän ei halua hautausmaansa lähistölle minkäänlaisia (musiikki)tapahtumia enää ikinä. Hän on lisäksi jo aiemmin kertonut, ettei hän halua hautausmaalleen Pokemon-pelaajia, koirien ulkoiluttajia, pyöräilijöitä eikä käsitykseni mukaan keitään muitakaan kuin hiiren hiljaa hänen hautausmaansa hiekkateillä kuuliaisesti kulkevaa saattoväkeä, Lindblom kirjoittaa.

Lindblomin mielestä festivaalin aiheuttamista haitoista hautausmaalle on uutisoitu puolueellisesti.

– On helpompi uskoa hautausmaan kuuliaista ylipuutarhuria, kuin jotain paskafestaria, jolla kaikki on aina mennyt ja on aina menevä pieleen – ja nyt ne vielä änkesi viekkaudella ja vääryydellä sen saatanan paskatapahtumansa hänen hautausmaansa viereen.

Weekend-festival käytti Lindblomin mukaan kymmeniä tuhansia euroja hautausmaan suojeluun. Vapaalippuja oli jaettu 5200 euron edestä hautausmaan työntekijöille. 

– Hän lausuu medioille, kuinka aidat pilaavat kulun hänen hautausmaalleen, kun ne nimenomaisesti on rakennettu suojelemaan hautausmaata ja estämään ylimääräisten pääsyn alueelle. Tämä suojelu on myös onnistunut – kyseisten aitojen yli ei ole hypitty vaan ne ovat täyttäneet tarkoituksensa, Lindblom sanoo.

Lindblomin mukaan hautausmaata partioitiin jatkuvasti järjestyksenvalvojien voimin, välillä jopa koirapartioiden avulla. Perjantaina poliisi kertoi poistaneensa hautausmaan alueelta muutamaan otteeseen nuorisoa, jotka olivat tulleet kuuntelemaan musiikkia ilman lippuja. Hautausmaan ylipuutarhuri oli päivitellyt MTV.fille alueelle musiikkia kuuntelemaan tulleiden nuorten muun muassa virtsanneen ympäri hautausmaata.

Lindblom huomauttaa Facebook-päivityksessään, että festivaali oli oma-aloitteisesti panostanut hautausmaan kunnioittamiseen. Hänen mukaansa festivaali purki lauantain välisenä yönä hautausmaan ympäröivää aitausta sekä festivaalin omat portit, jotta aiemmin sovittu japanilaisen laivaston vierailu hautausmaalle saataisiin onnistumaan. Vierailun jälkeen festivaalin järjestäjät rakennuttivat aitauksen takaisin.

Aitojen väliaikaista poistamista ei vaadittu kaupungin kanssa tehdyssä vuokrasopimuksessa, eikä festivaalijärjestäjien olisi tarvinnut aitoja poistaa, Lindblom kirjoittaa. Tiedottaja sanoo, että he tekivät tämän kaiken hyvää hyvyyttään.

– Mistään tästä ei ole ylipuutarhuri maininnut sanallakaan julkisuuteen. Hän ei ole sanallakaan kertonut sitä, että festivaali on toteuttanut kaikki hänen toiveensa pienintäkin piirtoa myöten. Festivaalin turvajohtaja on kädestä pitäen tavannut häntä moneen kertaan, ja hautausmaan edustaja on ollut lukuisissa palavereissa mukana jo kauan aikaa sitten. Ja kaiken tämän päälle ylipuutarhuri kehtaa moittia tapahtumaa ”nollatason tiedonkulusta”.

Maanantaina uutisoitiin, että juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoituksen tekemistä hautausmaan kokeman ilkivallan vuoksi. Hautausmaalta löytyvää luterilaisen ja juutalaisen seurakunnan erottavaa kivimuuria oli muun muassa vahingoitettu.

Poliisi kommentoi viikonlopun aikana juhlinnan festivaaleilla sujuneen muutamaa lievää pahoinpitelyä lukuun ottamatta pääasiassa rauhallisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja