Mainos

Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta – Weekend-kävijät vahingoittivat historiallista muuria

1:19

Helsingin juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoituksen tekemistä viikonlopun epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan, kertoo seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik STT:lle.

Festivaalikansa rynnisti perjantaina tapahtuma-alueelle hurjalla vauhdilla. Katso video!

Nadbornik kuvailee festivaalin aikana tapahtuneita vahinkoja poikkeuksellisiksi. Muun muassa hautausmaalla olevaa historiallista muuria vahingoitettiin.

Muuri erottaa luterilaisen seurakunnan ja juutalaisen seurakunnan hautausmaat.

Tietoa epäillystä tekijästä ei ole, mutta Nadbornik sanoo seurakunnan harkitsevan vahingonkorvausvaatimuksen tekoa Weekend-festivaalille.

Weekend järjestettiin viikonloppuna hautausmaan läheisyydessä Hietaniemen rannalla.

"Hautausmaa saarrettiin"

Weekend-festivaalin järjestelyt ovat herättäneet kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan festivaali ei kuitenkaan ollut "sikailujuhla".

– Aina näihin liittyy lieveilmiöitä, kun on paljon porukkaa liikkeellä, mutta ei tämä mikään sellainen sikailujuhla ole ollut, arvioi komisario Henri Helminen STT:lle myöhään lauantai-iltana.

Musiikkifestivaalin massiiviset turvajärjestelyt ja aitaamiset tulivat yllätyksenä hautausmaalle, koska tiedonkulku ei toiminut toivotulla tavalla.

Hietaniemen hautausmaa joutui käytännössä saarroksiin festivaalin takia, kerrottiin Helsingin seurakuntien sivuilla julkaistussa tiedotteessa. Suurin haitta festivaalista aiheutui haudoilla kävijöille.

Järjestäjät: Noudatimme hautausmaan toiveita

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki kertoi tiedotteessa kannattavansa kaupunkikulttuuria, mutta festivaalin järjestäjien ja Hietaniemen hautausmaasta vastaavien pitäisi pystyä yhdessä parempiin järjestelyihin.

Festivaalin organisaatio vakuutti lauantai-iltana tiedotteessaan, että se on noudattanut hautausmaan toiveita tapahtumajärjestelyissä.

Komisario Helminen kertoi STT:lle lauantaina, että hautausmaa-alueella järjestystä ovat ensisijaisesti ylläpitäneet tapahtumaorganisaation järjestyksenvalvojat.

Juttua täydennetty klo 18.08.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja