El Clásicon ennakko: Onko Julen Lopeteguin kohtalo sinetöity tuloksesta riippumatta?

Messi viikonlopun kuumin nimi loukkaantuneenakin 1:19

El Clásicoa ei ole koskaan tarvinnut markkinoida yleisön kiinnostuksen nostattamiseksi. Maailman suurin jalkapallo-ottelu kerää sunnuntaina jälleen kaikki katseet Barcelonan kotipyhättöön Camp Noulle. Tämä tulee tapahtumaan myös ilman otteluparin suurimpia vetonauloja viimeisen kymmenen vuoden ajalta, Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa.

MAINOS

El Clásico suorana C More Sport 1:lla ja suoratoistopalvelussa 
​​​​​​​sunnuntaina kello 17.10 

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa C Moren asiantuntijoiden ennakointia El Clásicoon.

Ottelun paikan päältä tulkitseva C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen arvioi etukäteen joukkueiden voimasuhteiksi 70-30 kotijoukkueen eduksi. Virkkusen näkemykselle löytyy selkeät perusteet.

Real Madridin kone sakkaa juuri nyt melkoisessa turbulenssissa. Joukkue on hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelusta käsittämättömät neljä. Seuraa läheltä tarkkailevat tahot väittävät Julen Lopeteguin välttyneen potkuilta viimeisimmän Levante-kotitappion jälkeen vain Clásicon lähestymisen vuoksi. Uutta valmentajaa ei haluta laittaa nykykuntoisen joukkueen kanssa surman suuhun.

Espanjan päävalmentajan paikan kaksi päivää ennen MM-kisojen alkua Real Madridin pestiin vaihtaneen Lopeteguin joukkue vaikutti kauden alkuhetkillä huomattavasti tasapainoisemmalta kuin mitä todellisuus on osoittanut.

Real Madrid ei ole tehnyt merkittävää, niin sanottua Galáctico-hankintaa neljään vuoteen. Ronaldon lähdettyä sellaista viimeistään odoteltiin, mutta niin Eden Hazard kuin Neymarkin jäivät lopulta seuroihinsa. Realin uskomaton menestys viimeisen viiden vuoden aikana onkin pohjautunut muuttumattomaan runkoon, laadukkaisiin junioreihin ja pienemmän budjetin löytöihin siirtomarkkinoilla. Tämä kaikki on ollut harvinaisen viisasta politiikkaa lyhytjännitteisenä tunnetulta seuran presidentti Florentino Péreziltä.

Syksy Santiago Bernabeulla on osoittanut kuitenkin, että tarkkaan valittu suurhankinta olisi saattanut edistää jotain muutakin kuin alati tuottavaa pelipaitabisnestä. Hazardin siirron väitetään kariutuneen viimeiset vuodet Realin avainpelaajaksi nousua tehneen Marco Asension vuoksi. 22-vuotiaan espanjalaisen uskottiin ottavan tällä kaudella viimeisetkin askeleet uskottavaksi vastuunkantajaksi tuloksenteossa. Tätä ei ole toistaiseksi tapahtunut. Siihen ei ole myöskään pystynyt Gareth Bale. Ronaldo jätti isomman loven valkoisiin kuin uskottiin.

Barcelonakaan ei ole varsinaisesti häikäissyt. Se katkaisi neljän ottelun voitottoman putken La Ligassa Sevillaa vastaan ja vahvisti itseluottamustaan 2-0-voitolla Inter Milanista Mestarien liigassa keskiviikkona.

Joukkueen pelaamisen pitkä ja vahva traditio on pitää tason kuitenkin korkealla suhdannevaihteluista huolimatta. Messi on yhä elintärkeä Barcelonalle, mutta sunnuntaina Kirpun seuratessa peliä käsi paketissa lehtereiltä ratkaisijoita löytynee laajemmalti.

Laitapuolustaja Jordi Alba on nyky-Barcelonassa kiinteä osa hyökkäyspeliä. Messin ja Ivan Rakiticin imiessä pelaajia keskellä, Alba tekee tappavia juoksuja selustaan linjan taakse jakaen ratkaisevan syötön tai viimeistellen itse.

Interiä vastaan Messin puuttuessa päävalmentaja Ernesto Valverde valitsi Rafinhan Ousmane Dembélén sijaan hyökkäykseen. Kumman Valverde valitsee, kun vastassa on Realin keskikentän pohjalla raastava Casemiro ja Sergio Ramosin johtama puolustus? Tämän kauden esitysten ja tasaisuuden perusteella on syytä olettaa valinnan osuvan Dembéléen.

Heikosta vireestään huolimatta seitsemäntenä La Ligassa oleva Real Madrid on vain neljän pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä verivihollisesta. Voitto vieraskentällä ei ole sunnuntaina todennäköinen, mutta se linkoaisi Realin kerralla takaisin hengittämään katalonialaisten niskaan.

Lue myös:

    Uusimmat