Mainos

Tarkoituksena pilata rakkauselämäsi? Deittailun uusin trendi on ärsyttävää sorttia

Uusin trendi nettideittailun saralla on suhteen loppumisen jälkeen sosiaalisessa mediassa kummittelu.

Nettideittailun säännöt muuttuvat yhtä nopeasti kuin deittikumppanit. Vakavakin tapailu saattaa katketa ilman ennakkovaroitusta, tai kuukausia hiljaiseloa pitänyt treffikumppani ottaa yhteyttä aivan yhtäkkiä.

Termit

Ghosting: katoaminen, treffikumppani ei vastaa enää yhteydenottoihin

Un-ghosting: treffikumppani, joka ei enää vastannut yhteydenottoihin, ottaakin jälleen yhteyttä omatoimisesti

Benching: penkittäminen, treffikumppani pitää sinua varasijalla, koska jotakin parempaa voi vielä löytyä

Haunting: kummittelu, treffikumppani ilmestyy sosiaalisen median kanaviisi tapailun jo loputtua

Uusin trendi internetin parisuhdemarkkinoilla on haunting, kummittelu. Sanansa mukaisesti kummittelu voi äityä vaivaannuttavaksi, mutta kerrataanpa ensin, mitä se oikeastaan edes tarkoittaa.

Kummittelu tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että tapailun ja viestienvaihdon loputtua toinen osapuoli ilmestyy sosiaalisen median kanaviin tekemättä siitä sen suurempaa numeroa. Hän ei missään tapauksessa lähetä viestiä tai kommentoi kuvia. Sen sijaan kummittelua harrastava ex-deitti saattaa käydä vilkuilemassa LinkedIn-profiilia tai tykätä Facebook-päivityksestä. Hän tekee juuri sen verran, että saa nimensä näkyviin ajautumatta siltikään minkäänlaiseen keskusteluyhteyteen. 

Kummittelija pitää huolen siitä, ettei uusia tapailukumppaneita tule

Parisuhdeneuvoja Chris Armstrong kertoi Bustlelle ihmisten ajautuvan kummittelemaan ensisijaisesti siitä syystä, etteivät olisi halunneet suhteen päättyvän.

– Toinen vaihtoehto on, että vaikka kummittelija alunperin halusikin lopettaa suhteen, hänen hallitseva luonteensa haluaa pitää huolen siitä, ettei vanha deittikumppani erosta huolimatta pääse tapailemaan ketään muita.

Armstrong muistuttaa, että huomionhakuisuuskin riittää syyksi kummitella.

Lue aiemmista nettideittailun trendeistä täältä!

Olivatpa syyt kummitteluun mitkä tahansa, jossain vaiheessa se saattaa aiheuttaa ärtymystä. Parhaat vinkit päästä sinnikkäästä kummittelijasta eroon, on olla huomioimatta tyyppiä millään tavalla. Voi myös auttaa, jos häiritsevän tyypin poistaa kaikista some-kanavista.

Hyvinvointisovellus Rementen toimitusjohtaja David Brudö vinkkaa myös totaalista lakkoa sosiaalisesta mediasta. Se ei ainoastaan poista kummittelijaa näköpiiristäsi, mutta parantaa luultavasti elämänlaatua muutenkin.


Lähde: Bustle

***

4:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.