Seuraatko sokeasti hänen armopalojaan? Katso, oletko joutunut uuden nettideittailutrendin uhriksi

Tarjolla olisi jälleen uusi nettideittailutermi, breadcrumbing. Termillä viitataan Hannuun ja Kerttuun, jotka levittivät tielleen leivänmuruja, joita sitten seurasivat kotiin. 

Ensin oli ghosting, katoaminen yllättäen. Sitten tuli yllättävä paluu, unghosting. Nyt tarjolla on jälleen uusi nettideittailutermi!

Breadcrumbing-termillä viitataan leivänmuruihin, joita flirttailija levittelee deittikumppaneilleen. Termi on tuttu Hannun ja Kertun tarinasta, jossa lapset levittivät tielleen leivänmuruja, joita sitten seuraavat kotiin. Nettideittimaailman murut eivät kuitenkaan vie mihinkään. "Leivänmurustaja" jättää vain vanan suloisia kohteliaisuuksia, joita toinen osapuoli sitten seuraa – saamatta kuitenkaan mitään konkreettista.

Pienten armopalojen ideana on pitää henkilön mielenkiinto yllä, niin, ettei hän siirry eteenpäin. Samalla ”murustaja” ei kuitenkaan aio koskaan vielä flirttinsä kohdetta ulos, tai aloittaa suhdetta hänen kanssaan.

Mashable-lehden toimittaja kertoo joutuneensa murustajan uhriksi, mutta sortuneensa myös itse murusteluun. Keskustelu kulkee, kohteliaisuuksia vaihtuu ja ilmassa on taikaa, mutta tapaamisehdotukset eivät koskaan johda mihinkään – paitsi flirttikumppanin pakenemiseen!

Deittiasiantuntija Charly Lester pitää nettideittailua numeropelinä. Useimmat sovelluskäyttäjät keskustelevat monen kohtaamansa ihmisen kanssa. Toisille kyse on puhtaasta turhamaisuudesta: deittisovelluksessa saadut viestit kertovat, että henkilö on haluttu ja himoittu, eikä hän muuta haluakaan. Toisaalta aidosti ujolle treffien järjestäminen voi olla hankalaa ja pelottavaakin.

Lesterin mukaan murusia ei pidä ottaa henkilökohtaisesti; hän kehottaa keskustelemaan monen kiinnostavan ihmisen kanssa, ja pitämään vaihtoehdot avoimina. Kehenkään ei kannata ihastua valtavasti heti.

***


Lue myös:

    Uusimmat