Mainos

Tarkkailijat pakenivat Sri Lankan levottomuuksia

Pohjoismaiset tarkkailijat ovat vetäytyneet Sri Lankan itäosista levottomuuksien vuoksi. YK kehotti konfliktin osapuolia palaamaan neuvottelupöytään, ennen kuin maa syöksyy uudelleen sisällissotaan.

Tamilikapinallisten ja armeijan välistä aseleposopimusta tarkkaileva pohjoismainen ryhmä SLMM ilmoitti ryhmän lähtevän maan itäosassa sijaitsevasta Trincomaleesta turvallisemmille seuduille sen jälkeen, kun alueella tehtiin pommi-isku laivaston bussia vastaan. Ainakin yksi sotilas ja kaksi kapinallisiksi epäiltyä miestä kuolivat päivän aikana yhteenotoissa.

-Väkivaltaa on liikaa, ja se kärjistyi pommi-iskuissa, SLMM:n tiedottaja Helen Olafsdottir sanoi ryhmän lähtiessä Trincomaleesta. - Se vaikeuttaa työtämme liikaa.

SLMM, jonka toimintaan osallistuvat Suomi, Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska, tarkkailee aselevon täytäntöönpanoa molempien osapuolten pyynnöstä.

Viime perjantaina SLMM:n Batticaloan aluetoimistoa vastaan tehtiin pommi-isku, jossa ei loukkaantunut ihmisiä. Pohjoismaat korostivat tänään odottavansa, että konfliktin molemmat osapuolet takaavat tarkkailijoiden turvallisuuden.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan muistutti, että neljä vuotta kestänyt tulitauko on hyödyttänyt Sri Lankan asukkaita suuresti.

- Konflikti ei auta ratkaisemaan osapuolten välisiä kiistoja, Annan totesi lausunnossaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.