Mainos

Tarkka-ampujat tulittivat hautajaissaattuetta Syyriassa

Syyriassa turvallisuusjoukot ovat ampuneet ihmisiä, jotka kokoontuivat hautaamaan eilisissä mielenosoituksissa kuolleita. Aktivistien mukaan ainakin 13 ihmistä on saanut surmansa eri paikkakunnilla.

Eilinen oli Syyrian protestien verisin päivä tähän mennessä. Ihmisoikeusryhmien mukaan kuolleiden määrä saattaa nousta yli sadan. Tähän mennessä on puhuttu ainakin 80 kuolleesta.

Kaksi syyrialaista parlamenttiedustajaa on kertonut al-Jazeera-televisiolle eroavansa parlamentista vastalauseena mielenosoittajien kohtelulle. Myös Deraan alueen uskonnollinen johtaja ilmoitti erostaan.

Riippumattoman ihmisoikeusjärjestön mukaan hautajaisväkeä ammuttiin pääkaupungissa Damaskoksessa ja sen lähellä sekä eteläisessä Izraan kaupungissa. Hautajaisiin osallistui kymmeniätuhansia ihmisiä.

Damaskoksen esikaupunkialueella Doumassa tarkka-ampujat ampuivat silminnäkijöiden mukaan hautajaissaattuetta rakennusten katoilta. Useita ihmisiä sai surmansa.

Mielenosoittajat vaativat maahan demokratiaa ja hallitsevan Baath-puolueen ylivallan lopettamista.

Syyrian kovat toimet mielenosoittajia vastaan on tuomittu useissa maissa. Arvostelijoihin ovat liittyneet Venäjä, Yhdysvallat, Saksa, Kreikka ja Italia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 23.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.