Mainos

Tarkista parisuhteesi tila: Matemaattinen teoria paljastaa täydellisen iän naimisiinmenolle

Tutkijat kehottavat noudattamaan 37 prosentin sääntöä kaikessa päätöksenteossa – myös rakkaudessa.

Parisuhde on aihe, joka pyörii monen mielessä lähes päivittäin. Sinkut etsivät puolisoa samalla, kun parisuhteessa elävät pohtivat suhteensa tulevaisuutta.

Aiheesta kirjankin kirjoittaneet toimittaja Brian Christian ja kognitiivisen psykologian tutkija Tom Griffiths ovat tulleet siihen tulokseen, että jokaisen omaa romanttista tulevaisuuttaan pohtivan kannattaisi ottaa käyttöön 37 prosentin sääntö.  

Vaihtoehdot vähenevät iän myötä

Kun sinun täytyy seuloa erilaisia vaihtoehtoja rajallisessa ajassa, paras aika päätökselle on, kun olet tarkastellut 37 prosenttia näistä vaihtoehdoista. Olivatpa ehdokkaat sitten työpaikkoja, uusia asuntoja tai mahdollisia kumppaneita.

Tässä vaiheessa valintaprosessia olet kerännyt tarpeeksi tietoa tehdäksesi tietoisen päätöksen, mutta et ole hukannut liikaa aikaa katsomalla enemmän vaihtoehtoja kuin on tarpeen.

Jos siis etsit rakkautta ikävuosien 18 ja 40 välillä, optimaalisin aika tehdä päätöksiä tulevaisuuden aviomiehen tai vaimon suhteen, on juuri 26. syntymäpäiväsi jälkeen. Tutkijan mukaan tämän ikävuoden jälkeen on huomattavasti hastavampaa löytää hyvää parisuhdetta, sillä entistä vähemmän sopivia kumppaniehdokkaita on vapailla markkinoilla.

Laskukaava ei kerro aivan kaikkea

Myös aiemmat tutkimukset näyttävät tukevan tätä laskukaavaa. Utahin yliopistossa vuonna 2015 toteutetun tutkimuksen mukaan paras aika naimisiinmenolle on 28 ja 32 ikävuoden välillä. Näiden ikävuosien välillä avioituneet eroavat nimittäin tutkimuksen mukaan huomattavasti epätodennäköisemmin, kuin jos naimisiin olisi menty tätä aikaisemmin tai myöhemmin.

Kolmenkymmenenseitsemän prosentin säännön luojat kuitenkin myöntävät, ettei sääntö ole täydellinen. Matemaattinen kaava ei ota huomioon inhimillisyyttä. 

Laskukaava olettaa, että ihmisillä on 26-vuotiaina täydellinen käsitys siitä, mitä he kumppaniltaan haluavat. Kaava ei ota huomioon, että kriteerimme kumppanin suhteen voivat muuttua dramaattisestikin näiden 18 ja 40 ikävuoden välillä.

Lähde: BusinessInsider 

***

4:22


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.