Mainos

Tässä vaiheessa parisuhdetta seksielämä on huipussaan – pelkkää alamäkeä sen jälkeen

Milloin parisuhteessa kannattaisi ottaa kaikki irti intiimipuuhista? Tämänkin on tutkimus selvittänyt.

Jokaisessa parisuhteessa on ajanjakso, jolloin kumpikaan osapuoli ei koskaan saa tarpeekseen toisesta. Aina on aikaa edes pikaiselle seksihetkelle. 

Viime vuonna Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus otti selvää siitä, mikä on suhteessa se hetki, jolloin seksielämä alkaa auttamattomasti hiipua.

Tutkimuksen tarkasteltavana oli liki 3000 pariskuntaa. 25–41-vuotiailta osanottajilta kysyttiin kerran vuodessa kolmen vuoden ajan kysymyksiä – "Kuinka tyytyväinen olet seksielämääsi?" ja "Kuinka usein harrastat seksiä?" muiden muassa.

Ottamalla kaikki muuttuvat tekijät, kuten iän, sukupuolen ja suhteen keston, huomioon, tutkijat havaitsivat, että ihmiset raportoivat suurempaa tyytyväisyyttä seksielämäänsä parisuhteen ensimmäisen vuoden toisella puoliskolla kuin minään muun ajanjaksona. Ensimmäisen suhdevuoden jälkeen tyytyväisyys seksielämään väheni tasaisesti.

Kommunikointi kaiken A ja O

Miksi paras hetki sitten ajoittuu 6 ja 12 kuukauden välille? Tutkijat toteavat, että se on aika, jolloin parisuhteen osapuolet alkavat oppia toistensa seksuaalisista mieltymyksistä ja toteuttaa niitä. Lisäksi suhde on vielä tuore, mikä tekee vaakamambosta jännittävämpää.

Yhdessä asuminen tai naimisiinmeno ei vaikuttanut seksielämään millään lailla. Pariskunnat, jotka yrittivät saada lasta aluilleen tai odottivat lasta kokivat hetkellistä lisätyytyväisyyttä seksielämäänsä.

Tutkijoiden mukaan kaikista tyytyväisimpiä seksielämäänsä olivat pariskunnat, jotka pystyivät kommunikoimaan toistensa kanssa intiimeistä asioista. Tällä oli merkittävä positiiivinen vaikutus heidän seksielämäänsä, huolimatta siitä, kuinka usein he seksiä harrastivat. 

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että rajoitetun ikäjakauman ja kysymysten vuoksi, lisätutkimuksia tarvitaan.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.