Tutkijat paljastavat: Tämä on täydellinen ikäero parisuhteessa

Rakkaus ei katso ikää, vai katsooko? Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan ikäero voi vaikuttaa merkittävästi suhteen kestoon. 

Yli kolmetuhatta henkilöä otti osaa yhdysvaltalaisen Emory-yliopiston tutkimukseen, jonka tarkoituksena oli selvittää ikäeron merkitys parisuhteen kestolle. 

Tutkimuksessa paljastuikin, että mitä suurempi ikäero pariskunnalla on, sitä todennäköisemmin suhde myös kariutuu. Ikäero ei kuitenkaan aina ole pahasta, sillä yksi tietty ikäero voi tutkimuksen mukaan jopa vahvistaa suhdetta entisestään. 

Yli 20 vuoden ikäero riskialttein 

Tutkijat havaitsivat, että ikäeron myötä myös riski suhteen päättymiselle kasvaa. Kun parisuhteen osapuolet elävät eri elämänvaiheita, myös ristiriitoja syntyy herkemmin. 

Tutkimuksen mukaan pariskunnilla, joilla on viisi vuotta ikäeroa, on 18 prosenttia suurempi todennäköisyys erota kuin samaa ikäluokkaa olevilla pareilla. Kymmenen vuoden ikäero nostaa riskiä 39 prosenttiin ja kahdenkymmenen vuoden ikäero jopa 95 prosenttia samanikäisiin pareihin verrattuna.

Mutta mikä on sitten ihanteellisin ikäero? Tutkijat havaitsivat, että jos parilla on vuosi ikäeroa, heidän suhteensa tulee kestämään varmimmin. Vuoden ikäeron omanneista pariskunnista vain kolme prosenttia päätyi eroon.

Näytöistä huolimatta tämä tieto ei välttämättä koske kaikkia suhteita. Tämän todistaa esimerkiksi 46-vuotiaan Catherine Zeta-Jonesin ja 71-vuotiaan Michael Douglasin avioliitto, joka on kestänyt yli 16 vuotta yli 25 vuoden ikäerosta huolimatta. Tutkijat myöntävätkin, että suhteen kestoon vaikuttaa moni muukin asia kuin vain ikäero. 

Seksuaaliterapeutti kertoo, miksi ensimmäiset avioliittovuodet ovat kaikkein kriittisimmät.


Lähde: Heart.co

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja